Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon pet sušnih kola

Rijeka prekinula crni niz: Pobjeda za povratak na drugo mjesto

Rijeka je nakon pet utakmica bez pobjede napokon slavila u prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjem susretu 17. kola Prve HNL Rijeka je u Vinkovcima pobijedila Cibaliju 2:1 prekinuvši neugodni niz od pet utakmica bez pobjede.

Hrvatski prvak je stigao u Vinkovce s jednim osvojenim bodom u posljednjih pet kola i Rijeci je očajnički trebala pobjeda kako bi vratila malo mira u svoje redove.

Gosti su odlično ušli u susret i nakon 23 minute imali su dva gola prednosti. Za 1:0 je zabio Alexander Gorgon u 18. minuti, a pet minuta kasnije među strijelce se upisao i Mario Gavranović. Cibalija je vratila nadu u 32. minuti lijepim pogotkom Marka Pervana. U drugom poluvremenu je bilo nekoliko prilika, ali ne i golova.

U ranije odigranom susretu fenjeraš Rudeš je priredio iznenađenje kola odigravši u blatu Kranjčevićeve 1:1 protiv Dinama. Bio je to dvoboj u kojem su Modri imali inicijativu i veliki posjed lopte, ali svoju premoć na terenu nisu uspjeli pretvoriti u golove.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 41 bodom, Rijeka se probila na drugo mjesto sa 29 bodova koliko imaju i Hajduk, te Osijek. Posljednja dva mjesta i dalje drže Istra 1961 (12) i Rudeš (12).

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider