Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opravdano dosuđeni penal

Hajduk u finišu utakmice došao do pobjede u Varaždinu i ostao u igri za Europu

Jedina utakmica subotnjeg programa 33. kola Hrvatski Telekom Prve lige igrala se u baroknom gradu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U jedinom subotnjem susretu 33. kola HNL-a Hajduk je kao gost svladao Varaždin sa 1:0 (0:0).

Jedini pogodak na utakmici postigao je Marko Livaja u 89. minuti iz kaznenog udarca.

Susret u Varaždinu u kojemu su oba sastava trebala bodove, Hajduk u borbi za Europu, a Varaždin u borbi za ostanak, ponudio je igru siromašnu prilikama. Ipak, aktivniji su bili gosti koji sve do same završnice nisu znali pronaći put do mreže koju je čuvao Dinko Horkaš.

Mladi vratar Varaždina istaknuo se s nekoliko odličnih obrana, ali sve je pokvario svojom nesmotrenom reakcijom u 83. minuti. Naime, Horkaš je istrčao daleko sa svojih vrata te pokušao "boksati" jedan ubačaj koji je padao na sam rub kaznenog prostora. No, umjesto lopte Horkaš je pogodio krilnog napadača Hajduka Stipu Biuka te ga praktički nokautirao.

Sudac Lovrić se sam uvjerio u Horkašev nokaut

Uslijedio je gotovo petominutni prekid tijekom kojega se ta situacija pregledavala putem VAR-a da bi sudac Zdenko Lovrić na kraju sam na monitoru pogledao što se dogodilo i pokazao na bijelu točku.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Livaja.

Peti Hajduk sada ima 51 bod, jedan manje od četvrte Rijeke koja će u nedjelju ugostiti vodeći Dinamo, dok je Varaždin ostao deveti sa 27 bodova, dva više od 10. Istre 1961, a dva manje od osme Lokomotive.

Na vrhu je Dinamo sa 75 bodova, sedam više od drugog Osijeka, te bi mogao potvrditi svoj 22. naslov prvaka Hrvatske već u nedjelju u slučaju da pobijedi u Rijeci.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider