Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Epilog sukoba

Bayern pobijedio, a nakon toga - šok: Trener u TV-izjavi potvrdio odlazak iz kluba!

Dugo je kuhalo, a sad je trener odlučio presijeći.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sukob koji je izbio između Bayernovog trenera Hansa-Dietera Flicka i sportskog direktora Hasana Salihamidžića dobio je svoj epilog.

Poslije subotnje pobjede Bayerna nad Wolfsburgom u derbiju kola trener Flick je javno, u televizijsku kameru, poručio:

"Rekao sam već svojim igračima, a sad mogu i vama. Na kraju sezone želim izaći iz aktualnog ugovora s Bayernom i napustiti klub."

Na taj je način Flick okončao nagađanja koja su trajala u posljednjih nekoliko tjedana, a koja su svoj vrhunac doživjela ispadanjem Bavaraca od PSG-a u četvrtfinalu Lige prvaka.

Korijen neslaganja sa Salihamidžićem bio je u različitim pogledima na sportsku politiku Bayerna odnosno na transfere. Flick je htio biti više uključen u dovođenje igrača dok Salihamidžić za to nije htio ni čuti već je inzistirao da njegova uvijek bude zadnja.

gol expired Bayern sam sebi pucao u nogu drugi put u osam godina: Suludi potezi FC Hollywooda divider

Podršku Flicku pružio je i Niko Kovač, naglasivši kako u njegovom sadašnjem klubu Monacu slaganje momčadi i planiranje zajednički odrađuju on kao glavni trener, sportski direktor i skauti.

Inače, Flick je u ljeto 2019. postao pomoćnik Kovaču na klupi Bayerna. Kad je bivši hrvatski izbornik u studenom 2019. dobio otkaz, Flick je zauzeo njegovo mjesto i osvojio doslovno sve što je mogao: Bundesligu, Kup, Njemački Superkup, Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Sada će sreću potražiti negdje drugdje, a kao najvjerojatniji njegov idući posao spominje se mjesto izbornika Njemačke. Elfu očajnički treba netko tko će ih vratiti u sami vrh, da se ponovno redovito "tuku" za osvajanje velikih natjecanja...

gol expired Kovač stao na stranu svog nasljednika i kritizirao Bayern: "Meni je to neshvatljivo" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider