Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mladi Hrvat zabio Stuttgartu

Tek mu je 18 godina: Klinac donio pobjedu Bayernu u derbiju kola Bundeslige

Bayern ima 68 bodova, sedam više od drugoplasiranog RB Leipziga. Wolfsburg je ostao treći s 54 boda, jednim više od Eintrachta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S dva pogotka 18-godišnjeg Jamala Musiale njemački prvak Bayern došao je do pobjede 3:2 (3:1) na gostovanju u Wolfsburgu i pet kola prije kraja ponovno stvorio sedam bodova prednosti pred drugoplasiranim RB Leipzigom.

Musiala je u 15. minuti 'promiješao' obranu Wolfsburga u kaznenom prostoru i sa desetak metara poslao loptu u mrežu. Bayern je do drugog pogotka došao u 24. minuti, kad je veliku pogrešku napravio domaći vratar Casteels koji nije uspio zadržati loptu nakon jednog ubačaja, već ju je servirao ravno u noge Choupo-Motinga, a Kamerunac je lakoćom pogodio nebranjenu mrežu.

Nizozemski napadač Wout Weghorst uspio je u 35. minuti svladati Manuela Neuera i smanjiti zaostatak Wolfsburga, ali samo dvije minute poslije Musiala se sjajno snašao na ubačaj Thomasa Muellera i glavom postigao svoj drugi, a Bayernov treći pogodak na utakmici.

U 54. minuti Maximilian Philipp je donio nadu Wolfsburgu u preokret. Minutu poslije domaći trener Arnold u igru je uveo hrvatskog reprezentativca Josipa Brekala, ali rezultat se do kraja utakmice nije promijenio. Bayern je tako došao do 21. pobjede u ovoj sezoni, a Wolfsburg je doživio peti poraz.

Bayern ima 68 bodova, sedam više od drugoplasiranog RB Leipziga. Wolfsburg je ostao treći s 54 boda, jednim više od Eintrachta koji je poražen s 4:0 na gostovanju u Moenchengladbachu.

Musa zabio u pobjedi Union Berlina

Mladi hrvatski reprezentativac Petar Musa bio je strijelac pobjedničkog pogotka za Union Berlin u domaćoj pobjedi 2:1 protiv Stuttgarta. Berlinska momčad je došla u vodstvo pogotkom Promela u 20. minuti. U 43. minuti Musa je odlično reagirao na oštar ubačaj Trimmela i uklizavanjem poslao loptu u mrežu iz neposredne blizine za 2:0. Musa je bio u početnoj postavi i igrao je do 70. minute.

Gosti su u nastavku smanjili zaostatak preko Forstera u 49. minuti, ali su bodovi ostali u Berlinu. Borna Sosa nije konkurirao za sastav Stuttgarta.

Potop Eintrachta u Moenchengladbachu

Borussia Moenchengladbach je ostvarila treću pobjedu u posljednje četiri prvenstvene utakmice svladavši s 4:0 frankfurtski Eintracht pod vodstvom Austrijanca Adija Huettera koji će od ljeta preuzeti vođenje momčadi od koje je glatko poražen.

Ginter je doveo Borussiju u vodstvo u 10. minuti. U 60. minuti je na 2:0 povisio Hofmann, a u 67. minuti je Bensebaini pogodio za 3:0. Konačnih 4:0 je u petoj minuti sučevog dodatka postavio Wolf.

Istim rezultatom je i Freiburg svladao Schalke koji se već priprema za pad u drugoligaško društvo. Holer je u 7. minuti načeo mrežu momčadi iz Gelsenkirchena. Sallai je u 22. minuti bio precizan iz kaznenog udarca, a u drugom poluvremenu je Gunter pogocima u 50. i 74. minuti postavio konačnih 4:0.

Augsburg i Arminia je su odigrali utakmicu bez golova, čime su gosti osvojili vrijedan bod u borbi za opstanak.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider