Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostali su repovi

Hajduku je poništen gol za pobjedu: Sporna situacija izaziva polemike. Je li Kalinić napravio prekršaj i zašto se VAR uključio?

Hajduk je postigao drugi gol u Puli protiv Istre, no sudac Pejin poništio ga je nakon što je osobno pogledao snimku…

Hajduk je izgubio dva važna boda u Puli. Bijeli su poveli protiv Istre golom Nikole Kalinića, prvim nakon povratka u dres Hajduka.

Istra je izjednačila nakon velike pogreške obrane Hajduka, točnije Nikole Katića, kojem je Mišković oteo loptu u najopasnijoj zoni i odigrao rolicu Dionu Dreni Belji za laki pogodak.

Nepune dvije minute potom dogodila se kontroverzna situacija koja će zasigurno ostaviti "repove" s ove utakmice. Naime, Mikanović je proigrao Kalinića koji se ubacio u kazneni prostor domaćih, njegov čuvar Perković uhvatio se za lice i bacio na travu, no kako sudac nije prekinuo igru, odmah se i pridigao, a u međuvremenu je Kalinićev udarac blokiran, a lopta se odbila na nogu Biuka, koji je zatresao mrežu za, činilo se, vodstvo Splićana.

gol expired Hajduk s ovakvom obranom ne može uvijek spasiti čak ni Livaja: Bijeli sada moraju pobijediti Dinamo, inače… divider

Uslijedili su prosvjedi Puljana, pa je duel Kalinića i Perkovića provjeravan putem VAR-a. Iako se na snimci ne vidi kontakt Kalinićeve ruke i Perkovićeva lica, nakon više od pet minuta seciranja te situacije VAR sudac Dario Bel pozvao je glavnog suca Tihomira Pejina da sam pogleda situaciju, a ovaj je zatim poništio gol Hajduka i dodijelio žuti karton Kaliniću.

Pitanje je li se VAR trebao uključiti u situaciji koja nije posve jasna? Kako su uvjeravali eksperti, u tom slučaju poštuje se slobodno sudačko uvjerenje, kao što je to bilo na utakmici Istre i Dinama početkom veljače, kada se VAR nije uključio iako je bio prekršaj Ademija u akciji prije gola Modrih.    

Još jedna kontroverzna situacija dogodila se u 83. minuti kada je nakon udarca iz kuta Hajduka Perković rukom odbio loptu u svom kaznenom prostoru, a tada je Bel nakon manje od 10 sekundi provjere procijenio kako nema potrebe zvati Pejina na pregled situacije i mogući kazneni udarac za Hajduk te je utakmica nastavljena.

HNL golovi: Istra 1961 - Hajduk 0:1 (Kalinić)

HNL golovi: Istra 1961 - Hajduk 1:1 (Beljo)


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider