Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osijek traži pojačanja

Hajduk u plusu trlja ruke, Dinamo i Rijeka moraju prodavati: Evo tko sve odlazi!

Evo kakve transfere možemo očekivati od naših najjačih klubova Dinama, Hajduka, Rijeke i Osijeka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski klubovi otišli su na blagdanski odmor, ali već u siječnju čeka ih: prijelazni rok! Prvak Rijeka praktički je pred rasprodajom. Evo kakve transfere možemo očekivati od naših najjačih klubova.

Dana 1. Siječnja 2018. otvara se zimski prijelazni rok, a od odlaznih transfera trebali bi najviše zaraditi Dinamo i Rijeka. Njima je zarada trenutačno i najpotrebnija. Stav predsjednika Rijeke Damira Miškovića o tome kako će klub uvijek funkcionirati prema zakonima tržišta poznat je od ranije pa bi Mario Gavranović - najatraktivniji njihov igrač, treba napustiti Rujevicu. Njegov transfer u Dinamo dogovoren je navodno još ljetos.

"Po mom mišljenju, mislim da je ta priča već odigrana, ali uvijek se u nogometu može dogoditi promjena, možda ako dođe neka veća ponuda, ali već duže vrijeme se spekulira da je on sve dogovorio s Dinamom", kaže kolumnist GOL.hr-a Ivica Medo u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Benković i Livaković najtraženiji

Odlazak iz Rijeke sam je najavio i Marko Vešović, najvjerojatnije u Poljsku Legiju. Ta dva transfera Rijeci bi pretpostavlja se trebala donijeti između 3 i 4 milijuna eura.

Uz Riječane prodavati treba i Dinamo. Iako je sportski direktor Marijan Vlak najavio kako su u potrazi za brzim krilima i iskusnim igračima, ta će potražnja ovisiti o prodaji.

"Najvredniji eksponati Modrih su Benković i Livaković, za njih mogu dobiti dosta dobre iznose, ali ne onoliko koliko s spekulira u pojedinim medijima, ni približno. Svi ostali prilično manje. E sad, pitanje je kako će Dinamo odigrati transfernu igru i hoće li uspjeti prodati igrače iz drugog plana kao što su Ćorić i Henriquez. Možda će ih dobro unovčiti pa neće morati prodavati najbolje, mislim prije svega na Benkovića i Livakovića za koje doista postoji interes", kaže Medo.

Hajduk konačno u plusu, Osijek traži pojačanja

U Hajduku i Osijeku vlada mir, a i jedni i drugi poručuju, prodavati ne moramo. Za razliku od Dinama koji će godinu završiti s najmanje stotinu milijuna kuna minusa, Splićani će, neslužbeno saznajemo, godinu završiti s 40 milijuna kuna plusa i nakon dugo vremena platiti porez na dobit.

Tako se sportski direktor Mario Branco može posvetiti potrazi za pojačanjima. Napadači im ne trebaju, u veljači očekuju i povratak Futacsa, a na radaru će biti bekovi. No, u klubu ne kriju da postoji i interes za igrače poput Stipice, Letice i Bašića, pa možda bude i zarade.

Osječani pak nakon dugo godina uživaju u stabilnim financijama koje je donio novi vlasnik. Ne misle prodavati, osim ako baš ne dobiju nekakvu nemoralnu ponudu. Traže samo istinska pojačanja koja bi im pomogla u Europi iduće sezone, pa ako netko takav bude slobodan, kupovat će.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider