Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jubilej poznate emisije

Raskošan party u centru Zagreba: Vešović prema Legiji, Šuker opet razočarao

Raskošnom zabavom sinoć je svečano obilježen veliki jubilej poznate sportske emisije...

Galerija Ante Breko, Tina Živković i Vlado Turković (Foto: Željko Bakšaj/Sport nedjeljom) Marijo Možnik i Tin Srbić (Željko Bakšaj/Sport nedjeljom) Valent i Antonela Sinković (Foto: Željko Bakšaj/Sport nedjeljom) +4 Marijo Jurić i Dario Šimić (Foto: Željko Bakšaj/Sport nedjeljom)

Sinoć je u centru Zagreba svečano proslavljena 500. emisija Sporta nedjeljom, jedne od najdugovječnijih televizijskih sportskih emisija u Hrvatskoj, koju urednički potpisuje i vodi Ante Breko.

Jubilarna 500. emisija bit će emitirana u nedjelju, na Badnjak, a na sinoćnjem raskošnom partiju okupili su se brojni poznati sportaši, sportski djelatnici, sportski novinari te osobe iz javnog i kulturnog života Zagreba i Hrvatske.

Veliki jubilej i brojni gosti

Tin Srbić, Marijo Možnik, Valent Sinković, Stojko Vranković, Dario Šimić, Zoran Zekić, Marijo Tot, Zoran Primorac, Dražen Ladić, Nikola Pokrivač, Hrvoje Sep, Robert Grdović, Romeo Jozak, Perica Bukić, Boško Balaban, Jurica Popović, Mile Škorić, hokejaši Medveščaka, predstavnici Dinama i gradonačelnik Milan Bandić samo su neki od brojnih poznatih gostiju koji su uveličali proslavu emisije koja se u početku emitirala na regionalnoj, a kasnije i na nacionalnoj razini, te je dočekala već respektabilnu 12. sezonu.

Marijo Možnik i Tin Srbić (Foto: Željko Bakšaj/Sport nedjeljom) Marijo Možnik i Tin Srbić (Željko Bakšaj/Sport nedjeljom) (Foto: Željko Bakšaj/Sport nedjeljom)

„Kroz sve ove godine mnogi od prisutnih bili su nam gosti u studiju ili su barem dali intervju ili kakvu izjavu. Za sve smo našli prostora i vremena, i za one slavne sportaše i sportske djelatnike, ali i za one nešto manje poznate ili skoro pa nepoznate široj javnosti. To je posebnost naše emisije i to smatram našom velikom pobjedom“, kazao nam je Breko, domaćin proslave i emisije koja je, među ostalim, dobitnik nagrade Zbora sportskih novinara za najbolju sportsku emisiju u 2016.

Modrić u gostima

„Promoviramo 'male' sportove, ali naravno da nam je u fokusu vrhunski sport. Posebno mi je drago što smo među prvima ugostili danas perjanice hrvatskog sporta kao što su Luka Modrić, Dario Šarić, Sandra Perković, Tin Srbić, braća Sinković i mnogi drugi“, ističe Breko.

Valent i Antonela Sinković (Foto: Željko Bakšaj/Sport nedjeljom) Valent i Antonela Sinković (Foto: Željko Bakšaj/Sport nedjeljom) (Foto: Željko Bakšaj/Sport nedjeljom)

Udarna ekipa Sporta nedjeljom nije se puno promijenila od samih početaka emitiranja.
„Producent emisije Vlado Turković sa mnom je od prvog dana. U novinarskom, organizacijskom i marketinškom smislu puno nam pomažu naši stalni suradnici Milan Rosan, Jozo Babić, Damir Kišić i naše studijske asistentice, od Tihane Zrnić i Andree Hitner pa do današnje asistentice Tine Živković“, kazao nam je Breko.

Tot uspješan u Kini

Svjetski gimnastički prvak Tin Srbić bio je jedan od najtraženijih sportaša za fotografiranje.
„Sport nedjeljom puno je pomogao u afirmaciji sportova koji nisu svaki dan na malim ekranima i približio ih je širom gledateljstvu. Jedno od prvih gostovanja na televiziji bilo mi je upravo u Sportu nedjeljom. To se pamti“, kazao nam je skromni i samozatajni Srbić, sportaš godine koji je, potpuno zasluženo, izrastao u pravu zvijezdu.

Ante Breko, Tina Živković i Vlado Turković (Foto: Željko Bakšaj/Sport nedjeljom) Ante Breko, Tina Živković i Vlado Turković (Foto: Željko Bakšaj/Sport nedjeljom) (Foto: Željko Bakšaj/Sport nedjeljom)

Na proslavi smo zamijetili neka poznata lica koja u zadnje vrijeme nismo viđali u Zagrebu i Hrvatskoj.
„Stigao sam izravno iz Kine gdje sam u Zhejiang Yitengu uspješno završio sezonu i očekujem pregovore oko potpisivanja novog ugovora“, otkrio nam je Marijo Tot, bivši trener Dinama, Rijeke i Istre te jedini hrvatski stručnjak koji je trenirao dva kineska prvoligaša.

Tot je pomalo razočaran situacijom u hrvatskom nogometu.

„Teško da ću se tako skoro vratiti u Hrvatsku, ovdje puno toga ne funkcionira kako bi trebalo. S druge strane, u Kini sam si otvorio mnoga vrata i tamo namjeravam još dugo ostati. Ali, u nogometu se nikada ne zna, vidjet ćemo što će vrijeme donijeti“, kaže nam Tot koji se udomaćio u Kini, vrlo dobro je svladao mandarinski i lako se sporazumijeva s Kinezima.

Marijo Možnik i Tin Srbić (Foto: Željko Bakšaj/Sport nedjeljom) Marijo Možnik i Tin Srbić (Željko Bakšaj/Sport nedjeljom) (Foto: Željko Bakšaj/Sport nedjeljom)

„Oni to izuzetno cijene, vole trenere koji nauče njihov jezik i kulturološki se prilagode sredini. Naučio sam puno o Kini i njezinoj bogatoj kulturi. Za mene tamo ima puno posla, no žalosti me da je u Kini jako malo hrvatskih trenera i nogometaša. Šteta, jer Kina je ogromno tržište i prilika za uspješnu karijeru, pa ako hoćete i zaradu“, kazao nam je Tot.

Jozak dovodi Vešovića

Dok je vodio omladinsku školu Dinama i obnašao odgovorne funkcije u HNS-u, Romeo Jozak često je gostovao u Sportu nedjeljom. Nedavno je započeo samostalnu trenersku karijeru na klupi varšavske Legije, uglednog poljskog kluba s velikim ambicijama.

„Bila je problema na samom početku, što se moglo i očekivati, ali ubrzo sam pohvatao konce i sada smo na prvom mjestu. Liga je izjednačena i očekuje nas teška borba za titulu prvaka“, kazao je Jozak, koji je ostao zakopčan što se tiče transfera Marka Vešovića u redove poljskog diva, ali neslužbeno saznajemo da je to gotovo pa riješena stvar. No ipak, treba pričekati, u nogometu je sve moguće. Vešović navodno ima dosta ponuda i nije gotovo dok ne potpiše.

Magdalena Bokanović, Ante Breko, Iva Bokanović i Vlado Turković (Foto: Željko Bakšaj/Sport nedjeljom) Magdalena Bokanović, Ante Breko, Iva Bokanović i Vlado Turković (Foto: Željko Bakšaj/Sport nedjeljom) (Foto: Željko Bakšaj/Sport nedjeljom)

Dario Šimić također je bio jedan od viđenijih gostiju. Bivši Vatreni izgubio je utrku za novog predsjednika HNS-a, ali...

Šuker opet razočarao

"Nema predaje, nastavljamo borbu za ozdravljenje hrvatskog nogometa", kazao nam je Šimić, koji se, eto, spremno odazvao pozivu ekipe iz Sporta nedjeljom. Proslavu je trebao uveličati svojom pojavom i najslavniji sin našeg naroda, zlatna kopačka i nogometni "brand" Davor Šuker. Kako čujemo, obećao je, kao i štošta toga na mjestu predsjednika HNS-a, da će doći, no ipak se nije uprizorio i time je mnoge, posebice brojne dame - razočarao. Zacijelo viša sila...


.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider