Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navijači kupuju klub

Dinamo na skupštini objavio veliki minus, te plan privatizacije

U Zagrebu je održana redovna godišnja skupština GNK Dinama, na kojoj je objavljen veliki minus u poslovanju, te plan privatizacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Skupštini GNK Dinama sudjelovao je 61 od ukupno 80 članova, a najzanimljivije je odjeknula najava privatizacije kluba.

"Puno puta se osporavao način na koji se Dinamo vodi, kako je to sve skuopa ne transparento, a mislim da je dinamo ako želi ozbiljniji iskorak u Europi mora imati puno više sredstava za to.Put preoblikovanja je najjednostvaniji put za to", rekao je direktor kluba Tomislav Svetina.

Rashodi gotovo 100 milijuna veći od prihoda

Što se sredstava u 2017. tiče, na Skupštini je rečeno da su prihodi u ovoj godini iznosili 227 i pol milijuna kuna, a rashodi 326 milijuna. Zanimljivo, na skupštini prije godinu dana iznesen je plan da će i prihodi i rashodi iznositi 227,9 milijuna. Financijskom direktoru kluba poslali smo upit kako je došlo do povećanja rashoda od gotovo 100 milijuna kuna, no odgovor nismo dobili.

Valjda će biti drugačije kada se klub privatizira. Elaborat o postupku preoblikovanja u sportsko dioničko društvo je pripremljen, a o svemu će odlučivati Povjerenstvo.

"Povjerenstvu se predao elaborat i sad je na povjerenstvu da odluči o njemu. Mi očekujemo da će to biti vrlo skoro, do kraja godine. Ako ne bude, ne vjerujem da se to može odgađati u nedogled. Ja sam gotovo siguran da će u sljedeću natjecateljsku sezonu Dinamo krenuti kao dioničko društvo", kaže Svetina.

Privatizacija Dinama do početka iduće sezone

Dinamo je procijenjen na 210 milijuna kuna, a u klubu od privatizacije očekuju mnogo. Interes navijača, misli Svetina, uopće nije upitan.

"Ja sam siguran da će biti veliki interes navijača. Procjenjujem da će cijena biti negdje između 500 i 1000 kuna. Dinamo ima skoro između 8 i 10 tisuća članova i ja sam siguran da biti veliki interes. Znamo kako teče postupak preoblikovanja u četiri kruga. Prvi je Zagreb, drugi krug su članovi, pa upisani članovi i u četvrtom krugu je sve na tržištu. Ja vjerujem da će se tada i naći kupci za Dinamo", zaključuje Svetina.

Inače, na Skupštini je govorio i Zdravko Mamić, nekad izvršni predsjednik Dinama, a sada savjetnik uprave. Rekao je da USKOK ponovno poziva na razgovore ljude iz Dinama, kako klub nije oštećen niti lipe, te da se ne bi iznenadio ako ga opet privedu. Uglavnom, sve po starom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider