Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ODABRALI SU OVAJ PUT

Hajduk potvrdio ogroman minus, ali brzo je objašnjeno zašto nema nikakvog razloga za brigu

Financijski izvještaj Hajduka otkriva kako je klub na kraju ove godine u minusu od preko 12 milijuna kuna.

Lukša Jakobušić (Foto: Vlado Kos/Cropix)

U dobroj atmosferi odrađena je skupština NK Hajduka. Kako i ne bi, kad je momčad završila jesenski dio sezone na prvom mjestu ljestvice i snovi o naslovu prvaka već dugo nisu bili ovako realni.

Naravno, bilo je i nekih tema oko kojih su navijači bili zabrinuti, no čak i ono što na papiru izgleda ružno i zabrinjavajuće je prokomentirano i objašnjeno.

Klub godinu završava u velikom minusu

Prije svega se tu misli na račun kluba na kraju godine, prema kojem je Hajduk u minusu od preko 12 milijuna eura.

To je uistinu ogroman minus i za hrvatske nogometne prilike enorman novac, no predsjednik nadzornog odbora Aljoša Pavelin brzo je objasnio kako je riječ o tek prividnom minusu.

"Nadzorni odbor smatra da je klub financijski stabilan i da dobro radi. Rast vrijednosti momčadi svakako treba naglasiti, a to je vrijedna imovina koja se brzo može realizirati. Ovo procjenu smatram vrlo konzervativnom", otkrio je.

Ono najvažnije dodao je član uprave Ivan Matana.

Transfer Luke Vušković u knjigama tek 2025. godine

"Izgledno je da ćemo ovu godinu završiti s gubitkom, s obzirom da spomenuti rekordni transfer Luke Vuškovića neće biti proknjižen. Izuzev toga i kiksa u Europi, sve ostalo je na razini. Da smo proknjižili taj transfer, završili bismo godinu s pozitivnim rezultatom. Gubitak je računovodstveni, cash flow je osiguran, a ti prihodi će se uknjižiti tek 2025. godine, jer se Luka tada može registrirati za Tottenham. Tek kad napuni 18 godina. Mi do tada ne možemo registrirati prihode, ali oni će doći. U 2025. godini imat ćemo knjigovodstveni plus", rekao je.

Predsjednik Jakobušić je još dodao.

"Mogli smo ići drugim putem, prodati još jednog ili dva igrača pa biti u plusu. To bi bilo dobro za nas, ali ne za klub. Ovo smo ciljano napravili. Imali smo opciju biti u plusu, ali odabrali smo ovaj put", rekao je.

Sve naravno izgleda puno bolja kad je stanje na ljestvici onako kako je. Sve u svemu, iza Hajduka je vrlo dobra godina, no oni tu ne namjeravaju stati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider