Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za pomoć djeci

Hajduk prve primjerke novog dresa dao na aukciju na Ukrajinu, prikupljen je lijep iznos

HNK Hajduk je odlučio prvih 12 novih bijelih dresova za iduću sezonu staviti na aukciju, a sva sredstva bit će uplaćena za humanitarnu akciju za pomoć djeci koja su ostala bez roditelja u ratom pogođenoj Ukrajini.

Novi Hajdukov dres (Foto: Robert Matić / Hajduk.hr)

Novi bijeli dres za iduću sezonu Hajduk je nedavno predstavio i pritom naglasio kako sve do ovog vikenda neće ići u prodaju.

Prvih 12 primjeraka dresa, napravljenog od 100-postotno reciklirane plastike i posebne eko tehnološke tkanine (za izradu jednog dresa bilo je potrebno 13 plastičnih boca od 0,5 l) Majstor s mora odlučio je dati na humanitarne aukcije.

Nastavak je to akcije "Nogomet za mir" u sklopu koje su Splićani odigrali prijateljsku utakmicu sa Šahtarom na Poljudu i usput otvorili telefon na koji se moglo donirati s jednim pozivom. Od ulaznica s te prijateljske utakmice i poziva na donatorski telefon prikupljeno je preko 600.000 kuna, a na tu cifru treba dodati još 51.450 kuna koliko su navijači licitacijama izdvojili za 12 dresova ponuđenih na aukcije.

Sav taj novac bit će uplaćen za pomoć djeci koja su u ratu u Ukrajini ostala bez roditelja, a koja trenutno borave na području Republike Hrvatske.

Nakon što je humanitarna aukcija završila, Hajduk je pustio u prodaju novi bijeli dres za iduću sezonu pustio u prodaju. Na Poljudu ne kriju da imaju velika očekivanja, vjeruju da će navijači navaliti na novi dres i na taj način, osim lijepe vizualne kulise na poljudskim tribinama ovog ljeta, ubrizgati u klub lijepa financijska sredstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider