Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Suparnički stoperi u misiji

Zastrašujuće moćan: Podatak koji najbolje otkriva Haalandovu ubojitost

U derbiju post-korona kola Bundeslige uvjerljiva je bila Borussia Dortmund.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borussia Dortmund je pomela Schalke u velikom derbiju Ruhra u sklopu 26. kola Bundeslige, prvog nakon što se stanje počelo normalizirati uslijed pandemije koronavirusa.

Put prema pobjedi otvorio je Erling Braut Haaland svojim pogotkom u 29. minuti, kada je realizirao jednu lijepu akciju Žuto-crnih iz Dortmunda.

Bio je to njegov 10. ovosezonski pogodak u Bundesligi u koju je stigao u zimskom prijelaznom roku. Nevjerojatno je da se Haaland, koji je još uvijek tinejdžer (19 mu je godina, 20. rođendan će proslaviti na ljeto) može pohvaliti kako je po 10 ili više golova postigao već u četiri različita natjecanja u seniorskoj konkurenciji: norveškoj Eliteserien, austrijskoj Bundesliga, Ligi prvaka i njemačkoj Bundesligi.

Pritom je poseban fenomen vezan uz njegov učinak u Njemačkoj. U devet utakmica postigao je 10 golova i za to mu je trebalo samo 13 udaraca u okvir.

Impresivan statistički podatak koji najbolje otkriva kakva je Haaland napast pred suparničkim vratima i koji njegovu igru gotovo pa svodi na zaključak "kad opali po golu, lopta skoro u pravilu i završi u mreži", tjerajući istovremeno braniče koji igraju protiv njega da pokušaju spriječiti da uopće dobije loptu.

gol expired Mlada zvijezda Borussije postala predmet sprdnje: Iz karantene se vratio s pivskim trbuhom divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider