Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogorčeni i uvrijeđeni

Guardiola razljutio Realove pristalice: Evo tko su mu tri najbolja kluba dekade!

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola izdvojio je po njemu tri najbolja kluba u posljednjih deset godina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City još uvijek je u igri za četiri klupska trofeja ove sezone: Ligu prvaka, prvenstvo, FA kup i Liga kup.

U Ligi prvaka Građani su se plasirali u osminu finala, a protivnik će im biti Schalke. U prvenstvu su trenutačno drugi s četiri boda zaostatka za vodećim Liverpoolom. U FA kupu stigli su do petog kola, a u Liga kupu plasirali su se u finale.

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola izbjegao je izravno odgovoriti na pitanje engleskih novinara može li njegova momčad osvojiti sva četiri trofeja. Katalonac je okolišao pa okrenuo raspravu u drugom smjeru.

Perišić broji posljednje sate u Interu: Hrvatu nude bogatstvo i žele ga odmah! Ivan Perišić (Foto: AFP) Ivan Perišić (Foto: AFP) Ivan Perišić (Foto: AFP) +4 Ivan Perišić (Foto: AFP)

„Koje su tri najbolje momčadi u protekloj dekadi?“ upitao se naglas Guardiola i ponudio odgovor koji se nije svidio njegovim ljutim rivalima na Santiago Bernabeuu i madridskim medijima bliskim Real Madridu.

„Juventus, Bayern i Barcelona. Zašto? Zato što svake sezone osvajaju prvenstvo i kup. Oni su uvijek tu negdje blizu trofeja.“

Guardiola je detaljnije pojasnio.

„Prema mojem mišljenju, to su tri najbolje momčadi. Mi ih pokušavamo imitirati. Kad kažem da su najbolji, mislim na sljedeće: što god se dogodilo, oni se uvijek vraćaju te osvajaju jedan ili dva trofeja. Respektiram i divim se konzistentnosti koju pokazuju svaka tri dana u posljednjih desetak godina. Moj je san da to napravim s Manchester Cityjem. U svakoj utakmici, u svakom natjecanju moramo pokušati otići do kraja. Ove sezone nam zasad to uspijeva“, zaključio je Guardiola.

Velika gužva u Barceloni: Rakitić pod pritiskom! Sprema li se rekordni hrvatski transfer? Pozicija za De Jonga u Barceloni (Mundo Deportico.com) Momčad Barcelone (Foto: AFP) Luka Modrić i Ivan Rakitić (Foto: AFP) +4 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Madridski mediji s osjetnom dozom gorčine primjećuju kako je Guardiola propustio spomenuti Real Madrid. Ističu da Katalonac ne propušta priliku izravno ili neizravno bocnuti Kraljeve. Oni su mu kao Kataloncu i bivšem treneru Barcelone najveći trn u oku.

Marca sarkastično zaključuje da bi moglo biti da Real ima neku konzistentnost kada je u posljednjih deset godina osvojio dva prvenstva, dva Kupa kralja, dva španjolska Superkupa, tri UEFA Superkupa, tri naslova svjetskog klupskog prvaka te kao šlag na kraju - četiri Lige prvaka, i to u zadnjih pet godina, a od toga rekordne tri zaredom, dok nitko drugi nije uspio ni obraniti Ligu prvaka.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider