Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
krenulo je

Kinezi ponovno kucaju na vrata Barcelone: Dolaze po pojačanja i ne pitaju za cijenu

Nogometaš Barcelone Malcom velika je želja kineskog velikana Guangzhou Evergrandea.

Malcom slavi pogodak sa suigračima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kao što to biva gotovo svakog zimskog prijelaznog roka, Kinezi ulaze na europskog nogometno tržište i rade darmar. Čini se da se isto sprema i ove zime, a podsjetimo i da kineski prijelazni rok traje sve do 28. veljače.

Prvi će, čini se, krenuti ranjeni Guangzhou Evergrande, koji je izgubio titulu prvaka Kine. Prema pisanju nekoliko izvora, meta je Barcelonin Brazilac Malcom, koji se do sada nije pokazao kao pojačanje vrijedno 41 milijun eura, koliko ga je katalonski klub prošlog ljeta platio Bordeauxu.

Diario AS je prenio izjavu brazilskog novinara Brune Andradea, koji je otkrio da je početna ponuđena cijena Guangzoua 50 milijuna eura.

Malcom bi mogao biti odlučan da napusti Barcelou, i to zbog dva razloga. Prvi bi, gledano iz sportskog kuta, bio veća minutaža i jedna od glavnih uloga u momčadi. Brazilac je ove sezone odigrao kombinirano svega 296 minuta u dresu Barcelone te je već u nekoliko navrata rekao da želi veću minutažu.

Drugi su razlog financije. Kinezi su poznati kao poslodavci koji ne pitaju za cijenu kada nešto jako žele. Malcom bi odlaskom u Kinu na sezonu, dvije, tri vjerojatno riješio svoju egzistenciju do kraja karijere i onda bi se u potpunosti mogao posvetiti nogometu u Europi.

Barcelona nije zadovoljna s Malcomom, kao ni s južnoameričkim pojačanjem – Arthurom.

Podsjetimo, Barcelona je ljetos prodala Paulinha upravo Guangzhou, i to za 50 milijuna eura.

Ikono, sretan ti rođendan: Postao je jedna od najvećih tajni današnjice Michael Schumacher (Foto: AFP) Ferrarijeva poruka podrške za Schumachera (Foto: AFP) Michael Schumacher (Foto: AFP) Michael Schumacher (Foto: AFP)

Tragičar Lige prvaka i poznati kikser među vratnicama uhvatio jednu od najljepših žena svijeta Karius i Thomalla (Screenshot) Sophia Thomalla (Screenshot) Sophia Thomalla (Screenshot) +3 Sophia Thomalla (Screenshot)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider