Tijekom ovoga petka trebala bi završiti sapunica oko francuskog napadača Antoinea Griezmanna. Iako su mnogi u četvrtak navečer prenijeli vijest da je Barcelona aktivirala otkupnu klauzulu za Griezmanna, to se nije dogodilo.

Francuz će tijekom današnjeg dana, točnije napravit će to njegov predstavnik, platiti Atleticu 120 milijuna eura, koliko košta njegova odštetna klauzula, i time postati slobodan igrač.

Nakon toga će potpisati petogodišnji ugovor s Barcelonom, pri čemu će mu katalonski klub vratiti na račun 120 milijuna eura, a sve pod stavkom "sign in fee", odnosno svojevrsni bonus za potpis.

Griezmann će tako postati treće najskuplje pojačanje u povijesti Barcelone nakon Philippea Coutinha i Ousmanea Dembelea. Barca je Brazilca platila sveukupno 135 milijuna eura, a Dembelea 125.

Griezmann će biti treće ovoljetno pojačanje Barcelona, nakon što su već pristigli Frenkie de Jong i vratar Neto. Navodno se još očekuje povratak Neymara u klub, no to je u ovom trenutku teško zamisliti, s obzirom na veliki novac koji je katalonski klub već potrošio.