Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stigla službena potvrda

Grad Zagreb i Dinamo postigli dogovor oko izgradnje novog Maksimira

Na sastanku predstavnika Grada Zagreba i nogometnog kluba Dinama dogovorena je izgradnja novog maksimirskog stadiona na mjestu postojećeg.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas je održan sastanak predstavnika Grada Zagreba i predstavnika nogometnog kluba Dinama. Na njemu je donesena odluka da se na mjestu postojećeg stadiona Maksimir izgradi novi stadion, a isti bi se gradio u partnerskom odnosu Grada i zagrebačkog kluba.

Posljednjih se godinu dana dosta govorilo o izgradnji novog stadiona u glavnom gradu Hrvatske, a čini se da je današnjim sastankom napravljen iskorak u smjeru pokretanja stvari s mrtve točke.

gol expired Dinamo časti navijače: Besplatno na derbi s Hajdukom, ali ne svi... divider

Priopćenje iz gradskog ureda prenosimo u cijelosti.

"Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se danas u Gradskoj upravi sa predstavnicima GNK Dinamo, predvođene predsjednikom Mirkom Barišićem i predsjednicom Uprave Vlatkom Peras, a razgovaralo se o planovima izgradnje nogometnog stadiona Maksimir.

Zaključeno je da se taj prostor sagledava kao kompleksna cjelina kroz urbanistički natječaj koji će riješiti pitanje nogometnog stadiona s pomoćnim terenima i atletskog stadiona te odgovarajuće infrastrukture.

Igor Pokrajac i Zelg Galešić u MMA Lucky Punchu Analize, simulacije borbi i priča koja će vas oduševiti: Ne propustite večerašnji MMA Lucky Punch! divider

Dogovoreno je da će Dinamo na svojoj Skupštini donijeti konačnu odluku sa jasnim smjernicama definiranim standardima FIFA-e i UEFA-e za izgradnju novog stadiona na mjestu današnjeg.

Definirano je također da bi se projekt novog stadiona gradio u partnerskom odnosu Grada i GNK Dinamo.

Nakon odluke Skupštine Dinama može se krenuti u daljnje korake vezano za realizaciju ovoga povijesnog projekta iznimno važnoga za Dinamo – ikonu zagrebačkog sporta, važnog za grad Zagreb, njegovu sportsku memoriju, za sve Zagrepčane i ljubitelje sporta", stoji u priopćenju grada Zagreba.

gol expired Bad Blue Boysi u Zagrebu pretukli 48-godišnjeg navijača Hajduka, mora na operaciju! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider