Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Podjela bodova

Gorica osvojila važan bod u borbi za ostanak, ali bit će napeto do kraja

Tri kola prije kraja SuperSport HNL-a Gorica ima dva boda više od Šibenika.

Gorica - Slaven Belupo (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Nogometaši Gorice i Slaven Belupa podijelili su bodove (0:0) u susretu 33. kola HNL-a.

Momčad Željka Sopića je tražila pobjedu kojom bi se tri kola prije kraja odmaknula od Šibenika na četiri boda prednosti u borbi za zadržavanje u elitnom razredu hrvatskog klupskog nogometa, ali domaći nisu željeli ostaviti previše prostora za kontranapade gostiju iz Koprivnice pa se nisu odlučili za juriš prema golu Slaven Belupa.

Ipak, početak je donio nekoliko zanimljivih situacija u kaznenom prostoru gostiju. U 14. minuti je Kristian Fućak pao nakon duela s Božiće, ali sudac Bel nije ni pomislio pokazati na bijelu točku. Dvije minute poslije Toni Fruk je pucao sa 20 metara, a vratar Slaven Belupa Ivan Čović vršcima prstiju prebacio loptu preko grede.

Za novu ozbiljnu situaciju pred golom trebalo je čekati do kraja prvog poluvremena, kad je Fućak gađao glavom, a Čović još jednom obranio.

Dion Beljo VIDEO Beljo zabio golčinu u Bundesligi: Protivnici su samo raširili ruke divider

U drugom poluvremenu je bilo još manje situacija vrijednih spomena. Gostujući veteran Ivan Krstanović je udarcem s 20-ak metara u 60. minuti natjerao Božidara Radoševića na prvu intervenciju.

Navijači, igrači i vodstvo Gorice u 78. minuti je vidjelo elemente za dosuđivanje kaznenog udarca, kad je Vujnović pao oko ruba kaznenog prostora nakon sraza s Bosecom. Nakon duže komunikacije s VAR sobom, sudac Dario Bel iz Osijeka je još jednom odlučio da utakmica može biti nastavljena bez izvođenja kaznenog udarca.

Andrej Kramarić VIDEO Kramarić lukavim potezom upisao svoj 10. pogodak u sezoni, vratar nije mogao sakriti frustraciju divider

U samoj završnici dvoboja, na isteku treće minute sučevog dodatka, Koprivničani su opasno zaprijetili. Odapeo je s ruba kaznenog prostora Mihalić, ali je Radošević efektnom intervencijom skrenuo u korner loptu koja je išla pod gredu.

Gorica je sa 29 bodova na devetom mjestu i ima dva boda prednosti pred Šibenikom koji je na začelju. Slaven Belupo je sa 40 bodova na sedmoj poziciji.

Vodeći Dinamo je sa 71 bodom već osigurao novi naslov prvaka Hrvatske, jer drugoplasirani Hajduk zaostaje 12 bodova. Rijeka je na trećem mjestu sa 47 bodova, a dva manje ima Osijek na četvrtoj poziciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider