Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRESUDA SUDACA

Glasnik Sudačke komisije: Gorica protiv Hajduka oštećena za penal i crveni, na utakmici Dinama sve čisto

Opet se dosta govorilo o sucima nakon ovog kola SuperSport HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Puno je povika bilo na suce ovog vikenda u SuperSport HNL-u, a prednjačila je utakmica Gorica – Hajduk. Domaćin se žalio na odluke suca Darija Bela te Tihomira Pejina u VAR sobi.

Gorica je ostala s igračem manje, a Hajduk je dobio 11-erac. Oko crvenog kartona se većina složila kako je prestrogo dosuđen, dok za penal u javnosti nije bilo previše upitnika sve do pojavljivanja sudačkih eksperata u TV emisijama u nedjelju navečer.

"Kazneni udarac za Goricu je s pravom poništen. VAR se ispravno javio te je sudac dobio drugu priliku i popravio krivu odluku. Kod 11-erca za Hajduk najveća je pogreška ta što se VAR uključio. Kad je već zvao suca da pogleda situaciju, trebalo mu je dati kompletnu akciju, jer u njezinom začetku bio je možebitni prekršaj Biuka u napadu. Potom je uslijedilo obostrano povlačenje, a onda tek mogući "labavi prekršaj" na Biuku. Za mene je to bila kriva odluka. Kao što je i Livajin 11-erac trebao biti ponovljen, jer je igrač Gorice prerano ušao u kazneni prostor, što je zabranjeno'', rekao je Draženko Kovačić, bivši sudac koji danas kao svojevrstan glasnik Sudačke komisije komentira sporne situacije u emisiji MaxSporta.

Na Maksimiru se trener Varaždina Mario Kovačević požalio na drugi žuti karton Herrere zbog kojeg je nejgova momčad ostala s igračem manje. Kovačić kaže kako je na toj utakmici sve bilo čisto.

"Ispravno je Kolarić dodijelio dva žuta kartona igraču Varaždina. Kod Petkovićevog prvog gola postojao je prekršaj u napadu, VAR se opravdano uključio i sudac je ispravio svoju pogrešku, te je pogodak poništen. Penal za Dinamo na kraju utakmice sudac je teško mogao vidjeti jer je bio pokriven, ali se VAR opravdano aktivirao i to je bio 11-erac."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider