Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljiv detalj

Znate li koje je Gattusovo srednje ime? Donedavno je bilo najpopularnije u Hrvatskoj

Legendarni Talijan Gennaro Gattuso novi je trener Hajduka.

Gennaro Gattuso (Foto: Afp)

Gennaro Gattuso novi je trener Hajduka.

Nakon što se Ivan Jurić predomislio i odustao od klupe u posljednji trenutak, sportski direktor Nikola Kalinić dogovorio je i potpisao angažman legendarnog Talijana.

Potpisao je ugovor na dvije godine, odnosno do ljeta 2026., a na Poljudu bi se trebao pojaviti 19. lipnja, kada počinju pripreme za novu sezonu. Njegov dolazak u Hajduk glasno je odjeknuo, brojni europski mediji pisali su o tome, a sada cure novi detalji o njemu.

Karijeru je započeo u Perugii, a već se s 19 godina preselio u Glasgow Rangers. Kasnije je igrao za Salernitanu, Milan i Sion.

Gattuso je rođen 1987. godine u gradu Corigilianu, koji ima 40-ak tisuća stanovnika, a nalazi se u Kalabriji. Roditelji su mu dali ime Gennaro Ivan, a upravo je srednje ime donedavno bilo jedno od najpopularnijih u Hrvatskoj.

Ivan je bio najčešće ime u Hrvatskoj tijekom 20. stoljeća, a često je i još nekim slavenskim zemljama. No nije rijetko niti u Španjolskoj, Italiji i Južnoj Americi.

Gattuso i Ancelotti Gattuso je jednom prilikom pojeo živog puža na treningu. Da, dobro ste čuli divider

Ivan Gennaro Gattuso Evo što je Gattuso prije šest godina rekao o Modriću: "Svi žele igrati s Ronaldom i Messijem, a ja..." divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider