Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uložili puno, a prometa malo

Uzbuna u Realu: Skupa investicija ne razvija se po planu, je li Florentino Perez pretjerao?

Ambiciozan i dodatno motiviran željom za osvetom Barceloni, Florentino Perez nije pitao za cijenu kada su u pitanju brazilski tinejdžeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid posljednjih je godina mnogo uložio u brazilske tinejdžere - ukupno 120 milijuna eura.

Rodrygo Goes i Vinicius Junior plaćeni su po 45 milijuna svaki, a već su standardni dio planova Zinedinea Zidanea. Posljednji je stigao Reinier za 30 milijuna eura, a Real ga je odmah poslao na posudbu u Borussiju Dortmund.

Borussia je i ranije koketirala s mladim brazilskim veznjakom, ali platežna moć Reala bila je previše za njih. Ipak, željenog igrača na kraju su dobili kroz posudbu.

Izgledalo je to kao win-win posao: Borussia bi dobila igrača kojeg je ionako željela, a on bi se razvijao u njihovu čuvenom inkubatoru mladih talenata te kasnije vratio u Real kao igrač spreman za najveće pozornice. U Realu su bili toliko sigurno u taj projekt da su odmah dogovorili dvogodišnju posudbu.

U Realu se polako pali alarm

Međutim, Realov plan zasad se baš i ne razvija kako su zamislili. Reiner je od 22 korištena igrača u Borussiji ove sezone tek 20. po minutaži - dosad je u sedam utakmica odigrao svega 105 minuta.

gol expired Tinejdžer fantastično obranio Messijev udarac: ''Slučajno'' završio na golu i oduševio, a protiv Dinama mu nije išlo divider

Posljednji put nastupio je u Ligi prvaka protiv Club Bruggea - ušao je u 84. minuti pri vodstvu 3:0. Osjetno više minuta ove sezone od njega dobila su i dva 17-godišnja veznjaka: Amerikanac Giovanni Reyna (705) i Englez Jude Bellingham (450).

Zbog toga se u Realu već polako pali alarm za uzbunu. Ovakva situacija ne ide nikome na ruku: ni njima ni igraču, a čini se da nije naročito potreban ni Borussiji, koja ima mnogo opcija na njegovoj poziciji.

Zbog toga se već razmatraju nove opcije – plan je, ako se situacija dotad ne popravi, na zimu potražiti nove opcije za razvoj mladog Brazilca, otkriva madridski As.

Je li Florentino Perez pretjerao s osvetom?

Vinicius, Rodrygo i Reinier stigli su u Real kao zalog za budućnost, ali i svojevrsna osveta Florentina Pereza Barceloni. Kada su mu Katalonci oteli Neymara ispred nosa, čvrsto je odlučio da se ništa slično neće ponoviti, pa ne štedi novac iz klupske blagajne za potencijalne buduće brazilske zvijezde.

Rodryga je tako Real preoteo Barceloni ispred nosa, a dogovor sa Santosom pao je iza kulisa prijateljske utakmice Hrvatske i Brazila u Liverpoolu. U Barceloni tada nisu vjerovali da će dvije godine zaredom Perez izdvojiti 45 milijuna eura za brazilskog tinejdžera – nakon što je prethodno to napravio s Viniciusom – ali on je pokazao da misli ozbiljno.

Je li malo pretjerao s kupovinom Reiniera ili je trebao stati na dvojcu Rodrygo – Vinicus, pokazat će vrijeme. Cinici bi rekli, Barcelona ionako ne bi imala novca za dovođenje Reiniera.

Karizmatična legenda Gennaro Gattuso stiže u Rijeku

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider