Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pregovori u tijeku

Gdje je danas Podolski? Mogao bi ostvariti snove – potpisati za omiljeni klub i otvoriti slastičarnicu

Trofejni poljski klub blizu je vraćanja bivšeg njemačkog reprezentativca u domovinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lukas Podolski nestao je s europske nogometne pozornice, ali još nije u mirovini – 34-godišnji bivši njemački reprezentativac nastupa za japanski Vissel Kobe, ali ne još dugo.

Ugovor mu istječe 1. siječnja 2020., a njegova sljedeća destinacija mogla bi biti rodna Poljska. Poljski Przeglad Sportowy piše da Gornik Zabrze radi na dovođenju Podolskog, a posao bi mogli realizirati u nadolazećem zimskom prijelaznom roku.

gol expired Skandal trese svjetski tenis: Američki susjedi kreirali sramotu, napao ih i Đoković divider

Podolski je u više navrata izjavio da bi na kraju karijere volio zaigrati za Gornik, čiji je navijač odmalena. Poldi je rođen u obližnjim Gliwicama, a s dvije godine preselio se u Njemačku. Međutim, veze s domovinom ostale su jake, iako je godinama bio uzdanica njemačke reprezentacije.

Podolski bi u domovini mogao imati i poslovnog interesa. Osim nogometom, aktivno se bavi i ugostiteljstvom – u Kölnu, gdje je počeo karijeru i kasnije se još jednom vraćao, vlasnik je nekoliko ugostiteljskih objekata, a njegove delicije prodaju se i na stadionu 1. FC Kölna.

gol expired Još jedan velikan naciljao Olma: Visoko je na listi mogućih pojačanja divider

Poljaci pišu da svoje poslovno carstvo planira proširiti i na Poljsku – navodno planira otvaranje slastičarnica i restorana brze hrane s kebabom.

Gornik Zabrze u Hrvatskoj je vjerojatno najpoznatiji po navijačkoj skupini Torcida, koja je uzela ime po splitskoj Torcidi, s kojom njeguje prijateljske odnose. Navijači Gornika, poljskog rekordera s 14 naslova prvaka, tako bi mogli dobiti zvučno ime u momčadi.

Poldijevi golovi dobro bi im došli, trenutačno se nalaze na 12. mjestu poljske Extraklase, koja ima 16. klubova.

gol expired Drama na beogradskim ulicama: Pokušali oteti mladog srpskog nogometaša, tukli ga rukama i nogama divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider