Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Tenis
pa to je neregularno

Skandal trese svjetski tenis: Američki susjedi kreirali sramotu, napao ih i Đoković

Kao da već nije stizalo dosta kritika, novi format Davis Cupa doživio je možda i najteži udarac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Madridu se ovaj tjedan igra Davis Cup gdje naslov neće braniti Hrvati. Naši su tenisači oslabljeni neigranjem Marina Čilića te bolešću Borne Ćorića, ekspresno ispali u skupini s Rusijom i domaćinom Španjolskom.

Podsjetimo, novi format Davis Cupa igra se kao svojevrsno svjetsko prvenstvo u tjedan dana, a većina teniskih legendi ovih se dana zgraža zbog tog novog izdanja više od 100 godina starog natjecanja.

gol expired Rafael Nadal nakon meča sipao komplimente na račun hrvatskog debitanta divider

Kao da te silne kritike nisu bile dovoljne, za nevjerojatan skandal pobrinuli su se Amerikanci i Kanađani. Sjeverni su susjedi u 2. kolu nakon vodstva 2:0 odlučili predati igru parova, zbog čega je meč registriran 6:0, 6:0 za američke im kolege. Problem je što u ovakvom formatu o prolasku skupine može odlučivati svaki set, pa čak i gem.

Iako je pobjedom Kanade već nakon dva kola bilo sve odlučeno u grupi, do kraja bi u borbi za četvrtfinale mogli odlučivati i razlike u osvojenim setovima i gemovima.

Službeno je objašnjenje bilo da Kanađani nisu imali zdravih igrača za taj meč parova, a ako je takvo objašnjenje zadovoljilo ITF, sigurno nije sve s malo razuma u glavi.

''Jasno mi je da su Kanađani pomislili da je to u redu jer je sve bilo riješeno u tom meču. Čak i toj grupi. Ali nisu svjesni koliko taj neizlazak na teren može utjecati na plasman ostalih drugoplasiranih ekipa'', rekao je Andy Murray.

Kritikama se pridružio i Novak Đoković.

''Kanada je u tom trenutku već bila u četvrtfinalu i htjela je odmoriti igrače, ali mislim da to ne bi smjelo biti dopušteno. Nimalo mi se ne sviđa takav potez jer je meč registriran 6:0, 6:0. Mislim da bi svi morali na teren'', rezolutan je Đoković.

Pobjednici šest skupina idu u četvrtfinale, kao i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. Upravo bi razlika u osvojenim gemovima i setovima o tome mogla odlučivati. Nakon poteza Kanađana neki čak tvrde da je nastavak Davis Cupa neregularan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider