Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"bar nam vratar nije zabio"

Navijači gaze po Milanu nakon debakla u Rijeci, Gattuso ne štedi igrače: "Ovo je bilo sramotno"

Posrnulog talijanskog velikana trese možda i najveća kriza u povijesti kluba nakon prosipanja bodova protiv Beneventa i poraza od Rijeke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Sramotni poraz Milana", tako otprilike glasi više-manje svaki naslov talijanskim medijima, nakon što je Rijeka na Rujevici u oproštajnom nastupu u Europi slavila protiv Milana 2:0. S tom se konstatacijom složio i novi trener Gennaro Gattuso.

"Ovo je bilo sramotno. Očajnički moramo promijeniti mentalitet u momčadi. Igrači nisu sposobni psihički reagirati nakon što se dogodi nešto negativno na travnjaku, poput rano primljenog pogotka. Nismo ovdje došli izgubiti i sve ovo me jako boli. Kada nosite Milanov dres, morate ga poštivati", rekao je Gattuso nakon utakmice.

"Pobjeda bi nam dobro došla za moral u momčadi, a sada se moramo vaditi u idućoj utakmici protiv Bologne. Očekivao sam jako puno od ove utakmice. Mnogi su se igrači mogli dokazati, no umjesto toga ovaj je nastup ispao sramotan! Izostanak glavnih igrača nije nikakva isprika", poručio je Gattuso i krivnju za ovakav nastup svalio na sebe.

"Ja sam odgovoran za ovaj poraz. Ranjivi smo i pokazujemo da ne možemo reagirati na bilo kakav problem."

Zanimljivo, Milan tijekom 90 minuta igre na Rujevici nije uputio nijedan udarac u okvir riječkog gola, što dovoljno govori o tome u kakvom je stanju trenutno talijanski div.

Navijači Milana razapinju momčad.

"Dobro je. Napredujemo. Ovoga puta nam suparnički vratar nije zabio pogodak", glasi jedan od komentara, koji aludira na utakmicu iz prošlog vikenda kada je Bennevento u posljednjim trenucima utakmice izjednačio preko svog vratara!

"Gattuso mora otići na vrijeme i sa sobom povesti Stanija i Olija."

"Više nema sumnje. Gattuso je šokirao ovu momčad."

Legenda Milana doživjela je tako još jedan šok nakon što je njegova momčad prošlog vikenda ostala bez tri boda kod najlošije momčadi u povijesti najjačih liga Europe, Beneventa, koja je postala prva da nije upisala bod u prvih 14 prvenstvenih kola.

"Manje bi me boljelo da su me izboli nožem nego da smo primili ovakav pogodak", u svojem je stilu izjavio šokirani Gennaro Gattuso nakon te utakmice.

Šokovima možda još nije kraj, jer se UEFA financijskim fair-playjem prijeti da će izbaciti Milan iz Europe za iduću sezonu, ukoliko ne zadovolje propisane uvjete.

Osim svega navedenog, šuška se da Kinezi traže izlaz iz kluba te da ga preuzimaju američki vlasnici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider