Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Doduše, Pirova, ali...

Povijesna pobjeda Rijeke: Na Rujevici nokautiran slavni Milan!

Za ovosezonski oproštaj od Europe Riječani su svojim navijačima priredili najbolji mogući poklon.

Rijeka je s 2:0 pobijedila Milan u posljednjem kolu skupine D Europske lige!

Pirova je ovo pobjeda Riječana jer i prije posljednjih 90 minuta su ostali bez šanse za drugo mjesto i prolazak u nokaut fazu, ali svejedno će ostati upamćena kao jedna od najvećih u klupskoj povijesti kluba s Rujevice.

To ništa ne može umanjiti, pa ni činjenica da je Milan nastupio bez ponajboljih igrača - Leonarda Bonuccija, Gianluigija Donnarumme, Ricarda Rodrigueza, kao i našeg Nikole Kalinića. Uostalom, napad Rossonera predvodio je portugalski reprezentativac Andre Silva kojeg su Portu platili 38 milijuna eura, a od prve minute je na Rujevici igrao i Lucas Biglia (doveden iz Lazija za 17 milijuna eura). Dakle, samo su njih dvojica koštali 55 milijuna eura, ali ovog četvrtka su bili nemoćni - Rijeka je potpuno zasluženo slavila.

Majstorija Puljića

Nešto više od šest minuta trebalo je za erupciju oduševljenja 8.000 Rijekinih navijača koji su napunili stadion na Rujevici. Slobodan udarac sa 25 metara izveo je Jakov Puljić. Lopta je preletjela živi zid i završila u desnom gornjem kutu Milanovih vrata. Iako se 40-godišnji Milanov vratar Marco Storari ispružio koliko je dugačak, nije mogao spriječiti Puljića u postizanju prvog pogotka otkako je stigao u Rijeku iz zaprešićkog Intera.

Isti je igrač imao dobru priliku za postizanje drugog pogotka u 31. minuti, ali je loše pucao glavom sa pet metara, nakon odličnog ubačaja Marka Vešovića.

Nogometaši Milana su rijetko uspjevali pronaći put kroz dobro postavljenu Rijekinu obranu, a najbolju priliku za gostujuću momčad imao je Cutrone u 39. minuti. Zapata je prebacio riječku obranu, Cutrone je pobjegao Župariću, dobro primio loptu i prebacio istrčalog Simona Slugu, ali je njegov lob udarac otišao preko grede.

Drugi gol u idealnom trenutku

Tek što je započelo drugo poluvrijeme, Rijeke je udvostručila svoju prednost. Odlično se po lijevoj strani ubacio Kvržić, došao gotovo do gol-crte i vratio prizemnu loptu na pet metara, gdje je utrčao Mario Gavranović i pogodio suprotan, lijevi kut Milanovih vrata za svoj treći ovosezonski pogodak u Europskoj ligi.

U tom je trenutku Rijeka prepustila posjed lopte igračima Milana, koji nisu baš imali ideju što bi s njom napravili. O tome najbolje svjedoči podatak da nijedan od njihovih sedam udaraca nije išao u okvir vrata, tako da je Riječki vratar Simon Sluga ostao bez intervencije u ovoj utakmici.

Rijeka ima za čim žaliti

Tako je Rijeka za ovosezonski oproštaj od Europske lige ostvarila još jednu pobjedu koja će ostati upisana u klupske anale. Prava je šteta što su Riječani ispustili bod koji su držali do posljednjih sekundi utakmice na San Siru te propustili vodstvo 2:0 na gostovanju u Ateni, jer bi s tim bodovima bili konkurentni za plasman u drugu fazu Europske lige.

U drugom susretu iz ove skupine Austria Beč i AEK su u Beču igrali za prolaz. Domaćinu je trebala pobjeda, dok je Grcima bio dovoljan i bod, a na koncu je bilo 0:0. Marko Livaja je igrao do 89. minute.

Na koncu je Milan osvojio prvo mjesto sa 11 bodova, drugi je AEK s osam bodova, Rijeka je treća sa sedam bodova, a na posljednjem mjestu je Austrija sa četiri boda.

REZULTATI:

Rijeka - Milan 2:0 (Puljić 6, Gavranović 47)
Austria Beč - AEK 0:0

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider