Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ma koji eden hazard?

Navijači Chelseaja u ekstazi: "Frankieball" je već sada hit, apetiti plavaca rastu!

Odlaskom Edena Hazarda mnogi su mislili da će se Chelsea mučiti u realizaciji. Ako je suditi po pripremnim utakmicama, suparnici će biti na mukama kako zaustaviti – "Frankieball".

Frank Lampard (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Navijači Chelseaja u ekstazi su nakon posljednje prijateljske utakmice u kojoj je njihov voljeni klub slavio 5:3 protiv RB Salzburga. Nije toliko bitan rezultat ili činjenica da je Christian Pulišić zabio dva gola te izborio kazneni udarac, već način na koji je Chelsea igrao.

Navijače je posebno oduševila akcija iz 22. minute kada je Pulišić izborio najstrožu kaznu. Lopta je krenula od vratara Kepe, igrači Chelseaja bili su pod jakim pritiskom domaćih igrača, no uspjeli su elegantno iznijeti loptu i u svega nekoliko poteza doći u suparnički šesnaesterac i izboriti kazneni udarac.

Antoine Griezmann i David Luiz (Foto: AFP) Pogledajte golčinu Rakitića, Kovačić i društvo pokvarili debi De Jonga i Griezmanna divider

Takav stil igre pokušao je u prošloj sezoni nametnuti talijanski stručnjak Maurizio Sarri, ali nije uspio, odnosno igrači nisu uspjeli prenijeti njegove želje u potpunosti na travnjak. No dolaskom Frankieja Lamparda na mjesto trenera te ubacivanjem nekoliko pokretnih i kreativnih igrača u igru dogodio se veliki zaokret.

Prošle se sezone govorilo "Sarriballu", no to je od srijede navečer postao "Frankieball". Navijači su oduševljeni Chelseajevom predsezonom, u kojoj su su momci Franka Lamparda u šest utakmica upisali četiri pobjede te po jedan poraz i remi.

U posljednje tri utakmice (Barcelona, Reading i Salzburg) Chelsea je slavio u svakoj te je pritom postigao 11 pogodaka, ali i primio sedam. U momčadi Franka Lamparda trenutačno je standardan Mateo Kovačić, no vidjet ćemo hoće li i ostati kada se vrati Kante.

Najtrofejniji nogometaš svih vremena Dani Alves šokirao odabirom novog kluba Dani Alves (Foto: AFP) Dani Alves moli za promašaj Messija (Foto: AFP) Dani Alves moli za promašaj Messija (Foto: AFP) +1 Dani Alves kontrolira loptu (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider