Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brazilac prvi na udaru

Francuska bijesno udara po pariškim zvijezdama: Neymar dozlogrdio navijačima PSG-a, evo što su mu poručili

Većina navijača PSG-a smatra kako Neymar ne bi trebao biti u početnoj postavi pariškoga kluba…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neočekivani poraz PSG-a protiv Rennesa u prošlom kolu francuskog prvenstva i još slabija igra pariških zvijezda ponovno su otvorile žestoke polemike u Francuskoj.

Parižani su startali sa svoje tri superzvijezde Messijem, Neymarom i Mbappeom, no odigrali su loše. Izgubili su s 2:0, i to bez udarca u okvir vrata suparnika. Kritike dolaze sa svih strana, pogotovo na račun Neymara, koji je izvan prave forme.

Brazilac je na udaru PSG-ovih navijača i francuskih medija već duže vrijeme. Brazilac ne samo da ne pruža što se od njega očekuje, već i igra sve lošije i lošije.

gol expired Bebek se ispričao svima te otkrio kako je glasovna poruka završila u javnosti: ''Nisam uvrijedio Hajduk'' divider

Realizacija mu je najveći problem još iz vremena dok je igrao u Barceloni, a u PSG-u je po tom pitanju još puno gori.

Plaćen je krezovski, doveden je da odlučuje najvažnije utakmice u Ligi prvaka, ali od toga zasad nema ništa. Već godinama promašuje previše šansi, pogotovo se to odnosi na jače utakmice u Ligi prvaka. 
Treba samo odvrtjeti film i prisjetiti koliko je čistih zicera promašio u ključnim utakmicama.

Ponekad mu ni četiri-pet mrtvih šansi nije dovoljno za pogodak. Od driblanja nema puno koristi ako nije u funkciji zabijanja golova, a kod Neymara je prečesto baš tako. Jednostavno mu ne ide realizacija. Ne kaže se uzalud da je zabiti gol najteže u nogometu. A i golove koje zabije uglavnom su u manje važnim utakmicama.   

Rijetko postiže golove u nokaut fazi Lige prvaka, a nije pretjerano uspješan realizator ni u francuskoj ligi. Otkako je stigao u PSG, još nije postigao više od 20 golova u Ligue 1, a koliko je šansi imao, mogao je u oba natjecanja biti rekorder.

Ove sezone je u pet ligaških utakmica postigao jedan gol, a u dvije utakmice Lige prvaka još se nije upisao u strijelce.

S obzirom na to koliko je plaćan (samo na odštetu je otišlo 222 milijuna eura, a gdje su još plaća i bonusi) i kakav mu je učinak, zasad ni izbliza nije opravdao očekivanja.

gol expired Mbappe konačno progovorio o propalom transferu u Real: Otklonio je sve dvojbe divider

Kad se svemu doda prevrtljivo i razmaženo ponašanje, mnoge su najviše živcirali njegovi uporni odlasci na sestrine rođendane usred sezone, ne čudi što su mnogi mišljenja kako je PSG pogriješio što ga nije prodao Realu.

Da je izgubio sve kredite, govori i rezultat ankete poznatoga francuskog sportskog dnevnika.

Ugledni L'Equipe napravio je anketu s pitanjem: "Je li Neymar zaslužio biti starter u momčadi PSG-a?"

Glasovalo je 27 tisuća ljudi, mahom navijača PSG-a, a čak 67 posto odgovorilo je niječno, a 28 posto pozitivno. Tri posto ispitanika nije sigurno što napraviti. Navijačka poruka jasna je kao dan - Neymar, preseli se na klupu!

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider