Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kontakt uspostavljen

Kovačev Bayern odabrao glavnu metu: Krenuli u akciju, žele problematičnu zvijezdu Barcelone?

Bayern prati razvoj situacije u Barceloni i vrbuje skupo pojačanje.

Ousmane Dembele slavi sa suigračima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bayern je osnažio obranu dovođenjem Lucasa Hernandeza i Benjamina Pavarda, a sad je došlo vrijeme za ofenzivni dio momčadi.

Era Arjena Robbena i Francka Riberyja gotova je i Bavarci su u potrazi za barem jednim krilnim igračem. Pisalo se o Leroyu Saneu, ali u samom Bayernu priznali su da će to biti težak zadatak. Zbog toga su se okrenuli novoj glavnoj meti – Barceloninu Ousmaneu Dembeleu.

France Football piše da je Bayernov sportski direktor Hasan Salihamidžić uspostavio kontakt s igračevim predstavnicima i da je Dembele postao prioritet njemačkih prvaka.

gol expired Olmo na putu prema Premierligi: Engleski velikan pripremio bogatu ponudu? divider

Međutim, konkretne ponude još nisu na stolu – Salihamidžić, pišu Francuzi, čeka razvoj situacije s Antoineom Griezmanom i/ili Neymarom. Dođe li barem jedan od dvojice spomenutih u Kataloniju, otvorit će put za odlazaka francuskog supertalenta koji nije opravdao očekivanja. 

Dembelea je Barcelona 2017. platila 125 milijuna eura, ali više nego o dobrim potezima pisalo se o njegovoj nedisciplini, kašnjenju na treninge, cjelonoćnom igranju videoigara… Vrlo brzo pojavile su se priče o mogućem odlasku, a sada je kao mogući kandidat isplivao Bayern. Barca će, prema raznim izvorima, tražiti između 80 i 100 milijuna eura.

Dembeleu su tek 22 godine i još ima sasvim dovoljno vremena za ispunjavanje ogromnog potencijala. U Bayernu ga cijene i pratili su ga još dok je igrao za Rennes, ali tada je otišao u Borussiju Dortmund. Vidjet ćemo hoće li Niko Kovač, koji zna kako vratiti zalutale igrače na pravi put, dobiti novi zadatak.

Dođe li Dembele, u Münchenu će ga dočekati brojna francuska kolonija – tu su već Pavard, Hernandez, Corentin Tolisso i Kingsley Coman.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider