Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
možda zaigra i protiv hrvatske

Kako je igrač Lokomotive došao na popis reprezentacije s drugog kraja svijeta

Lokomotiva je danas saznala da u svojim redovima krije reprezentativca za Svjetsko prvenstvo! Naime, njezin 21-godišnji branič, Fran Karačić, svrstan je na širi popis igrača koji bi mogli zaigrati - za Australiju!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je australski izbornik objavio preliminarni popis igrača za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, australske medije odmah je zanimalo otkud na popisu ime jednog Hrvata.

''On je desni bek, a mi nemamo puno igrača na toj poziciji i kada mi je jedan od suradnika skrenuo pozornost na njega, odmah sam bio zainteresiran. On je Hrvat, ali ima australsko državljanstvo", rekao je izbornik Bert Van Marwijk, Nizozemac koji je svoju zemlju vodio do finala Svjetskog prvenstva 2010. godine.

Riječ je o Franu Karačiću koji je dosad igrao za Hrvatsku, točnije njezinu mladu reprezentaciju. Fran nikada nije bio u Australiji, ali ima australsko državljanstvo pa bi na ruskom Mundijalu mogao nastupati za Klokane.

''Australija me zvala, prihvatio sam. A sad dalje, bih li mogao igrati za Hrvatsku, ne znam što bi bilo - kad bi bilo. Ovo je sad stvarnost i nadam se da ću nastupati za Australiju na Svjetskom prvenstvu."

Frana je Australiji preporučio Ante Miličić, aktualni pomoćnik izbornika.

"Mi pratimo sve igrače koji mogu igrat za australsku reprezentaciju. Ja sam preporučio našem novom izborniku da ga pogleda, njegovi ljudi su bili ovdje u Zagrebu i vidjeli isto to što i ja. Sad je na popisu i vidjet ćemo u sljedećih dva, tri tjedna što će biti."

"Ne bi ga zvali da ga ne gledamo kao ozbiljnog kandidata"

Kolike su mu šanse da stvarno ode u Rusiju?

"Ne bi ga zvali da ga ne gledamo kao ozbiljnog kandidata za Rusiju.''

A zanimljiva je priča i samog pomoćnika izbornika. Ante u Hrvatskoj živi posljednjih 10 mjeseci. Zadatak mu je putovati Europom i pratiti nastupe australskih nogometaša, a plan je bio vratit se u Australiju. Ali...

Obiteljski Vam je plan možda ostati živjeti u Hrvatskoj?

"Je, je, zasada je jer malo su mi djeca iznenadila. Oni su jako sretni ovdje, za mene je to najveća stvar. Kad su djeca sretna, onda sam i ja sam sretan."

Postoji mogućnost da u osmini finala zaigra protiv svoje Hrvatske

Što se tiče australske reprezentacije, nju je ždrijeb svrstao u skupinu C s Francuskom, Peruom i Danskom, a najzanimljivije je što se upravo ta skupina u osmini finala križa s hrvatskom skupinom D. Postoji mogućnost da u osmini finala Karačić zaigra protiv svoje Hrvatske.

''Na terenu mislim da nema mjesta osjećajima i igrat ću za Australiju, kao što sam rekao jutros australskim novinarima, kao da sam tamo rođen i cijeli život živio tamo. Dat ću sve od sebe za momčad, a van terena... to je drugo."

Ali bit će sigurno malo pomiješanih osjećaja?

''Pa sigurno da hoće. Ipak sam tu odrastao. Nije mi ni na kraj pameti bilo da ću jedan dan možda igrat za Australiju i da ću se možda susreti s Hrvatskom, ali u australskom dresu."

Tako je Fran Karačić krenuo stopama Viduke, Skoke i brojnih Hrvata koji su igrali za Australiju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider