Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ne znam čiji je to interes"

Predsjednik Reala jasno poručio: "Kategorički odbijamo igrati u SAD-u"

Jedna od vrućih tema španjolskog nogometa je mogućnost odigravanja utakmica u inozemstvu, za početak SAD-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjednica članova Real Madrida održana je u nedjelju, a predsjednik Florentino Perez odgovarao je na brojna pitanja vezana uz poslovanje i planove Kraljevskog kluba.

Jedno od vrućih pitanja ne samo u Realu, nego u španjolskom nogometu općenito, je odigravanje prvenstvenih utakmica izvan granica Španjolske. Točnije, u SAD-u, gdje bi se trebao odigrati katalonski derbi između Barcelone i Girone u siječnju.

''Ne idemo u SAD. Ne znam čijim interesima to odgovara, ali to nije interes klubova i navijača, pa kategorički odbijamo igrati u SAD-u'', jasan je bio Perez.

Vodstvo španjolske La Lige na čelu s predsjednikom Javierom Tebasom planira se agresivno proširiti na strana tržišta i izazvati englesku Premierligu, koja je uvjerljivo vodeća što se tiče zarade i globalne popularnosti.

Jedan od glavnih promidžbenih projekata je utakmica La Lige u SAD-u, ali nisu svi oduševljeni tom idejom. Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales najavio je da će blokirati bilo kakav pokušaj odigravanja utakmica izvan Španjolske. U ovoj igri moći u španjolskom nogometu na svoju je stranu sada dobio vrlo moćnog saveznika u Real Madridu.

Osim utakmica u SAD-u, jedna od glavnih tema sjednice bila je i renovacija Santiago Bernabeua. Perez je predstavio projekt obnove stadiona koji bi se financirao zaduživanjem, bez pomoći sponzora, a trebao bi godišnje donositi 150 milijuna eura prihoda. U vremenima koja dolaze ovo će sasvim sigurno biti jedna od glavnih tema u Realu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider