Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Welcome to Miami

Barca naciljala pojačanje i postigla povijesni dogovor: Šleperi eura ruše sve granice

Barcelona traži pojačanje na poziciji lijevog beka te je pristala igrati ligašku utakmicu u SAD-u...

Real Madrid - Barcelona u Miamiju, na stadionu Hard Rock (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je bacila oko na Alberta Morena, 26-godišnjeg Španjolca u redovima Liverpoola, pišu katalonski mediji. Moreno je prošle sezone imao vrlo dobru minutažu, ali na početku ove sezone potpuno je u sjeni Andyja Robertsona.

Barca želi Alberta Morena ili Nacha Monreala

Nakon odlaska Lucasa Dignea u Everton Barcelona je kratka na poziciji lijevog beka i nema adekvatnu zamjenu za Jordija Albe, a Moreno je uz Arsenalova Nacha Monreala glavna želja trenera Barcelone Ernesta Valverda.

Specijalni dres Barcelone podigao veliku buru: Navijači žestoko reagirali

Moreno je prešao u Liverpool iz Seville 2014. za 12 milijuna funti. Sljedećeg je ljeta „free agent“ i, prema svemu sudeći, Liverpool mu neće ponuditi produljenje ugovora, tako da je transfer u Barcelonu dosta izgledan.

Uz navedene transferne spekulacije, glavna vijest u katalonskim medijima jest službeni zahtjev Barcelone, Girone i čelnika La Lige odaslan Španjolskom nogometnom savezu za izdavanje dopuštenja igranja ligaške utakmice u inozemstvu, točnije u Miamiju.

Barcelona i Girona u Miamiju

Dva katalonska kluba trebala bi se sučeliti na stadionu Hard Rock 27. siječnja sljedeće godine, kada je po rasporedu Girona domaćin. Zahtjev je predan usprkos nedavnom protestu sindikata španjolskih nogometnih profesionalaca, klubova i navijača.

To bi trebalo značiti da je iza kulisa ipak postignut dogovor te da je pobijedila opcija koja se zalaže za agresivniju inozemnu promociju La Lige. Da bi smirili ogorčene navijače, čelnici Girone obećaju da će osigurati besplatne letove za 1500 navijača.

Oni koji imaju godišnje ulaznice, a ne žele putovati u Miami, dobit će besplatnu ulaznicu za Gironinu gostovanje na Camp Nouu 23. rujna, plus 20 posto povrata od ukupne cijene godišnje ulaznice.

Novac ruši sve granice

Očekuje se da će igranja ligaških utakmica u SAD-u ojačati marketinške i ine pozicije La Lige na najbogatijem svjetskom tržištu te da će pridonijeti dodatnoj popularizaciji nogometa u SAD-u, od čega bi u konačnici svi trebali imati koristi.

Naravno, financijska korist u prvom je planu, očekuju se milijunske zarade. Ako sve prođe prema planu i Španjolci zaigraju ligaške utakmice u SAD-u, nije teško predvidjeti da bismo ih uskoro mogli gledati i na dalekoistočnim tržištima, Kini ili Japanu, a možda i u Indiji i Australiji. U svakom slučaju, započinje nova era La Lige, novac ruši sve granice...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider