Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kapitalni projekt

Perez čeka zeleno svjetlo: Real priprema astronomsku investiciju, navijači podijeljeni

Predsjednik Real Madrida lobira za kapitalni projekt koji bi Real otplaćivao desetljećima.

Florentino Perez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nije tajna da predsjednik Real Madrida Florentino Perez želi obnoviti stadion Kraljevskog kluba Santiago Bernabeu. Stadion koji će u prosincu napuniti 71 godinu dvaput je renoviran – posljednji put 2001. – a zadnje proširenje dogodilo se 2011.

Perez želi pretvoriti Santiago Bernabeu u moderno zdanje koje bi se moglo nositi s najimpresivnijim arenama u svijetu sporta. No taj će projekt biti jako skup: Perez planira uložiti čak 575 milijuna eura, piše madridski As.

Naravno, čak ni Real Madrid nema toliko novca u blagajni i klub će se morati zadužiti krene li u projekt obnove stadiona. Zbog toga se Perez u četvrtak sastao s predstavnicima članova kluba kako bi izložio projekt obnove stadiona, dok su u nedjelju na rasporedu sjednice na kojima će se raspravljati o ovom pitanju.

Perez promijenio planove obnove

Real Madrid ima 92.000 članova i ovakva odluka ne može proći bez njihova mišljenja, što nalaže i statut kluba. Udruga članova provela je anketu, a 74 posto ispitanika odgovorilo je da bi odluku valjalo donijeti na referendumu. Sudeći po istoj anketi, članovi su vrlo podijeljeni po ovom pitanju: 51 posto ih je odgovorilo da Realu treba obnova stadiona i da bi zaduživanje bilo opravdano, dok ih je 47 posto protiv.

Prema pisanju Asa, Real bi se zadužio na 25-30 godina kako bi financirao obnovu. Santiago Bernabeu dobio bi novo ruho: prepoznatljivi tornjevi otišli bi u povijest, stadion bi dobio pomični krov i potpuno drugačiji vizualni identitet. Novi Bernabeu donosio bi 150 milijuna eura prihoda godišnje, dok bi godišnja rata kredita iznosila 20-24 milijuna.

Perez je nekoliko puta mijenjao planove obnove. Pisalo se kako će stadion dobiti veću VIP sekciju, ali Perez je, prema pisanju Asa, ipak odustao od tog plana, a proširit će se kapacitet jedino za navijače s invaliditetom.

Navodno je odustao i od prvotno zamišljenih shopping-centra i hotela u sklopu stadiona. Novi Bernabeu trebao bi, prema novim Perezovim planovima, biti prilagođen navijačima i članovima, a ne turistima. Budući da će trebati zeleno svjetlo članova ili barem njihovih predstavnika, ovakve prilagodbe izgledaju kao logičan potez u kampanji skupe obnove stadiona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider