Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Finta za pamćenje Dinamova junaka: Modri u uzvratu trebaju još bod za povijesni uspjeh

Dinamo je pobijedio Spartak u Trnavi s 2:1 i došao je na prag uspjeha koji čeka već 48 godina…

Mario Gavranović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sad stvarno možemo reći da je Dinamo na korak od proljeća u Europi. Modri su slavili u Trnavi i nakon tri kola imaju stopostotni učinak. To nitko nikada nije prokockao, pa neće, gotovo je sigurno, ni Modri.

Pogledajte kako su Modri proslavili pobjedu u Trnavi: Urnebes u svlačionici

Hrvatskom prvaku na ruku ide i rezultat iz Bruxellesa, gdje su Anderlecht i Fenerbahče remizirali. Ali Modre ne zanimaju drugi, ovise sami o sebi i već u sljedećem kolu u Zagrebu mogu i teoretski osigurati prolaz u drugi krug Europske lige.

Dinamu dovoljan bod u Zagrebu

U uzvratu protiv Spartaka dovoljan će im biti i bod da osiguraju jedno od prva dva mjesta u skupini. Ako se na kraju i zatvori krug od tri momčadi s deset bodova, Dinamo nikako neće moći biti najslabiji, čak i ako izgubi u posljednja dva kola protiv Fenerbahčea i Anderlechta.

Dinamo je odigrao slabije prvo poluvrijeme, ali opet je imao više od igre od Spartaka, poništen mu je gol iz sumnjivog zaleđa, a domaćin je poveo nakon praktički prve ozbiljnije situacije i velike pogreške Dinamove obrane. Gol ide na dušu Rrahmaniju, koji je nespretno reagirao i praktički proigrao strijelca Alija Ghorbanija.

Gavranović junak

U drugom dijelu Dinamo je zaigrao osjetno bolje, nizao je šanse, ali mogao je i primiti drugi gol nakon kontre domaćine i udarca Jirke, koji je Livaković refleksnom reakcijom skrenuo u korner.

Onda se ukazao junak utakmice Mario Gavranović, koji je s dva poteza riješio utakmicu. Prvo je izjednačio sjajno se snašavši pred golom gostiju, a potom je elegantno asistirao Oršiću za pobjedu. U toj akciji Gavranović je uz korner-liniju „na kocki leda“ okrenuo igrača Spartaka. To je bio najatraktivniji potez na utakmici, finta za pamćenje, ono zbog čega se zapravo i dolazi na nogometne stadione.

Modri se odmah vraćaju u Zagreb

Za dva tjedna Spartak stiže na vjerujemo rasprodani Maksimir. Šteta što će zbog kazne biti zatvorena sjeverna tribina, ali preostale mogu biti krcate. Dinamo je na pragu povijesnog uspjeha, proljeće u Europi čeka se 48 godina, od ožujka 1970.

Konačna je stigla TA sezona, konačno će se ispuniti san mnogih generacija modrog kluba i njihovih navijača. To više nitko ne može zaustaviti. Modri se odmah vraćaju u Zagreb, slijeću oko 00:50. Pozivnica za najgorljivije navijače da naprave dostojan doček generaciji koja je to zaslužila svojim igrama i ponašanjem.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider