Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Proljeće nadohvat ruke

Bjelica i Gavranović zovu navijače na Maksimir: "Dođite, približili smo se prolazu!"

Dinamo je uzeo tri jako važna boda u nastojanjima da prvi put nakon 1970. prezimi u Europi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nenad Bjelica stigao je s Dinamom do maksimalnog učinka u skupini D Europske lige. Tri kola i devet bodova su na kontu nakon preokreta u Trnavi kod Spartaka.

"Prvo poluvrijeme smo svojom igrom išli njima na ruku, s previše dugih lopti. Drugo poluvrijeme smo rekli da ćemo spustiti loptu na zemlju i iskoristi naše jake snage, a to je kombinatorna igra. Uspjeli smo u tome, imali smo jako puno situacija u kojima smo mogli ugroziti gol", izjavio je nakon utakmice Bjelica za Arenusport.

Dinamu je za prolaz skupine dovoljan i bod protiv Spartaka na Maksimiru 8. studenog.

"Mi idemo na pobjedu u svakoj utakmici, do kraja natjecanja u skupini. Ovi dečki zaslužuju pun stadion, nadam se da će Maksimir i biti pun", poželio je Bjelica.

Maksimir neće biti sasvim pun jer će zbog UEFA-ine kazne sjeverna tribina morati biti zatvorena, ali za očekivati je da će krcata biti i istočna i zapadna.

Gavranović: Kompliment svima za drugo poluvrijeme

Što se ovog dvoboja u Trnavi tiče, apsolutni junak Dinamove pobjede bio je Mario Gavranović koji je prvo spretno reagirao kod izjednačenja, a potom i napravio više od pola posla prije pogotka Mislava Oršića.

"Jako važna pobjeda za nas, došli smo po tri boda, drago nam je da smo uspjeli pobijediti. Nije bila laka utakmica, nismo dobro ušli, ali kompliment cijeloj ekipi za drugo poluvrijeme i preokret koji nas je približio prolasku dalje. Mislim da smo dobro parirali, išli smo u duele čvrsto, to je bilo važno u ovoj utakmici. Pozivamo sve navijače na iduću utakmicu gdje želimo potvrditi prolazak."

Izjednačujući pogodak?

"Zadovoljan sam što sam opet dobio važan gol, ali još više zbog pobjede cijele momčadi. Odigrali smo jako dobro drugo poluvrijeme."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider