Nenad Bjelica mogao bi preuzeti Fenerbahče, a mediji u toj zemlji redovito donose informacije o mogućoj suradnji hrvatskog trenera i turskog velikana.

Turski TRT otkrio je tako i kako bi ugovor trebao izgledati – po njima, Fenerbahče nudi model 1+3, odnosno potpis na jednu sezonu uz moguće produženja na još tri ovisno o prije svega rezultatima.

Očekivanja su uvijek visoka u Feneru koji prati vojska fanatičnih navijača, a naslov prvaka cilj je svake sezone. Posljednji put istanbulski žuto-crni prvacima su postali za njih već dosta davne 2014., a u pokušaju vraćanja naslova na azijsku stranu Bospora Bjelica bi, ako potpiše, na raspolaganju mogao imati klasne igrače.

Jedan od njih je moguće pojačanje iz PSG-a – Eric Maxim Choupo-Moting. Krilni napadač Parižana kamerunski je reprezentativac rođen u Njemačkoj, a u respektabilnom životopisu stoje mu HSV, Mainz, Schalke, Stoke City i PSG, gdje je od 2018. odigrao 48 utakmica uz osam golova i tri asistencije za prosječno 42 minute u igri po utakmici.

Njegov ugovor istječe na kraju ove sezone; u moćnom PSG-u uglavnom je bio rezerva, ali turski mediji vide ga kao bombastično pojačanje za svog velikana. Turski Fanatik piše da su pregovori već u tijeku te da je Fenerov plan složiti moćnu momčad za sljedeću sezonu, a Choupo-Moting bio bi samo prvo u nizu velikih pojačanja.