FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"ovdje sam da mu otmem nasljedstvo"

Pritajeni spektakl na UFC-u 249: Legenda želi vratiti pojas prvaka koji je dugo držao

U noći sa subote na nedjelju očekuje nas prvi veliki događaj otkako je svijet sporta stao zbog koronavirusa - UFC 249. A u pomalo nepravednoj sjeni naslovne borbe Fergusona i Gaethjea našao se meč za pojas prvaka u Bantamu - u kojem Henrya Cejuda detronizirati želi legenda ove kategorije i povratnik nakon višegodišnje pauze Dominic Cruz.

U lov na pojas aktualnog prvaka Bantama Henrya Cejuda kreće borac koji je pojas prvaka bantama držao prvi u UFC-ovoj povijesti. Gotovo puno desetljeće Dominic Cruz nije znao za poraz, povezao je u WEC-u i UFC-u čak 13 pobjeda zaredom prije nego mu je krajem 2016. Cody Garbrant uzeo pojas.

Tada kreće Cruzova bitka sa ozljedama, zbog kojih je gotovo tri i pol godine bio van stroja. S 35 na leđima sada se vraća u oktogon - i to odmah u borbu za pojas prvaka.

UFC 249 uživo na GOL.hr Gaethje prebio Fergusona i postao privremeni UFC-ov prvak: Khabib se odmah javio zagonetnim komentarom i potvrdio novu borbu divider

"Cejudo je olimpijski pobjednik, on je jedan od najboljih boraca do 57 kilograma na svijetu. Ali on se još nije borio s onima najboljima u kategoriji do 61 kilograma po mom mišljenju, stoga je ovo prilika da ga potučem natrag u njegovu prvotnu kategoriju", rekao je Cruz o protivniku koji je favorit na kladionicama.

"Ovdje sam da otmem njegovo nasljedstvo i napravim ga dijelom svog"

Nakon što je pokorio muha kategoriju svladavši senzacionalno Dimitriusa Johnsona, Cejudo je isto napravio u bantamu i povezao dva pojasa. U međuvremenu je onaj iz muhe izgubio odbivši ga braniti, no da drugi ne planira ispustiti lako - dokazao je i fotografijom.

Tromjesečni kamp dao je jasno vidljive rezultate pa je Cejudo uvjeren da veliki povratak legendarnog Cruza neće biti slavljenički.

gol expired Nevjerojatna fizička transformacija nekoć najopakijeg čovjeka na planetu: Tyson prezentirao "izrezano" tijelo divider

"Ovdje sam da otmem njegovo nasljedstvo i napravim ga dijelom svog. I to je sve", rekao je Cejudo.

Stručni komentator Nove TV Igor Pokrajac prednost daje aktualnom prvaku i čovjeku koji je u Pekingu osvojio zlatnu olimpijsku medalju u hrvanju. No Cruza se ne smije podcijeniti, ističe Pokrajac koji je siguran da nas čeka atraktivan meč.

"Da bi dobio prizanje, moraš pobijediti najdužeg prvaka u povijesti ove kategorije"

"Dominic Cruz koji konstantno mijenja ritam, puno se kreće u borbi, puno baca udaraca. Cejudo će zapravo raditi ono što najbolje zna - hrvati protiv svojih protivnika, a ne možemo umanjiti ni njegove udaračke sposobnosti."

Cruz je posljednjih godina ljubitelje UFC-a oduševljavao kao stručni komentator, a još u voditeljskoj ulozi Cejudu je nakon osvajanja pojasa u Bantamu poručio:

gol expired Mavrović se prisjetio čuvenog meča i priznao: "Da sam jeo meso, dobio bih Lennoxa Lewisa" divider

"Da bi dobio prizanje, moraš pobijediti najdužeg prvaka u povijesti ove kategorije. Hoćeš se rukovati u to ime?

"Napravimo to, evo ruke."

Manje od godinu dana kasnije prazne tribine u Jacksonvilleu i milijuni pred malim ekranima dočekat će dvoboj ovih titana UFC-a. Ne propustite ga ni vi ovoga vikenda na portalu GOL.hr i Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider