Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Procvjetao kod Xavija

Felix oduševio Kataloniju: Otkrio zašto nije uspio u Atleticu i hoće li prijeći u Barcelonu

Dok se s Diegom Simeoneom i njegovom vizijom nogometa nikako nije mogao saživjeti, Felix je procvjetao pod palicom Xavija Hernandeza...

Joao Felix (Foto: Afp)

Nakon sumraka bez kraja u Atleticu, Joao Felix dočekao je zoru u Barceloni. Mladom Portugalcu konačno je svanulo. Tri gola u zadnje dvije utakmice i jedna asistencija učinak je 23-godišnjeg portugalskog napadača, koji je u Atleticu zamalo uvenuo, iako je doveden u rekordnom transferu Rojiblancosa u ljeto 2019. iz Benfice za čak 127 milijuna eura.

Joao Felix slavi pogodak s igračima Barcelone Euforija u Barceloni, Felix uskrsnuo: Xavi otkrio što mu je dobacio suparnički trener divider

Dok se s Diegom Simeoneom i njegovom vizijom nogometa nikako nije mogao saživjeti, Felix je procvjetao pod palicom Xavija Hernandeza. U intervjuu za Mundo Deportivo Portugalac je objasnio zašto nije uspio kod Simeonea.

"U Atleticu mi nikako nije išlo"

“Svima je jasno, nogomet je takav, tko loše igra, mora mijenjati sredinu. Prvo sam otišao na posudbu u Chelsea, a sada u Barcelonu jer mi u Atletico nikao nije išlo. Nisam se prilagodio idejama kluba i trenera, ali uvijek sam pokušavao napraviti najbolje što sam mogao i tamo sam također imao sretnih trenutaka”, kaže Felix.

Tomislav Božić i Bruno Petković Petković igra nogomet karijere, a posebna klauzula je "možda kompromis s Dinamom" divider

Zato se u napadačku igru Barce uklopio brzopotezno, jednako kao i u novu sredinu. Felix se ponaša kao da je stigao u klub svojeg života. Sjaji od sreće, konačno se smije, vidi se da je iznimno zadovoljan. Gestikulira i poziva navijače kao da je dugogodišnji totem Barcelone.

Međutim, Felix je ovog ljeta stigao u Barceloni na posudbu bez prava ili obveze na kupovinu. Ovo je njegov odgovor na pitanje što bi bio spreman učiniti da na kraju potpiše za Barcu:

"Radim sve na terenu da me Barci otkupi"

“Za mene to ovisi o tome kako će sezona završiti. Poslije toga Barcelona je ta koja mora pregovarati s Atleticom, a to ovisi o Madriđanima, hoće li olakšati posao ili ne. Ali to su poslovne stvari, pitanje cijene i vrijednosti, u koje se ne miješam. Radim svoj posao na terenu, trudim se dati sve od sebe da me na kraju žele potpisati. A što se tiče ovog drugog, hoću li me pustiti i za koliko, to nije pitanje za mene", zaključio je.

Ivan Perišić Hajduk razbuktao maštu svojih navijača posebnim stihovima: Obratili se Perišiću, on im odgovorio divider

Njegov agent Jorge Mendes možda drži ključeve ove priče, ali ono što je najvažnije jest da Felix nastavi igrati na visokoj razini i uvjeri čelnike Barcelone da se isplati posegnuti duboko u džep. Zvuči za Barcu paradoksalno, ali što bude bolje igrao, bit će joj sve teže kupiti ga. Atletico ga je jako puno platio i teško da će ga tek tak

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider