Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Deset nastupa za Italiju

Talijani osudili legendu Serie A na zatvorsku kaznu: Nemilice je trpao u dresu Palerma, a onda je ogrezao u kriminal

Fabrizio Miccoli mora na tri godine i šest mjeseci u zatvor zbog nasilne iznude novca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fabrizio Miccoli, legenda talijanske Serie A, osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine i šest mjeseci zbog nasilne iznude novca. 

Iako će se Miccolijev odvjetnički tim žaliti na odluku suda, La Gazzeta dello Sport tvrdi kako je njegov odlazak u zatvor na izdržavanje kazne samo pitanje trenutka.

Epilog je to višegodišnje sudske trakavice koja traje skoro deset godina, otkako je Miccoli nasilno pokušao iznuditi oko 12 tisuća eura od vlasnika jednog noćnog kluba.

Bivšeg nogometaša su uhvatili tijekom policijskog prisluškivanja njegova prijatelja, ali i sina mafijaškog bosa Maura Lauricellea.

gol expired Barca na korak od ispadanja iz Lige prvaka: To se posljednji put dogodilo prije 20 godina, tada je Xavi bio na terenu divider

Zanimljivo, na suđenju su preslušavane kontroverzne audiosnimke na kojim se može čuti Miccolija kako vrijeđa talijanskog suca kojeg je mafija likvidirala davne 1992. godine i tako je na sebe navukao bijes talijanske javnosti.

Inače, Miccoli je tijekom svoje karijere nosio dres nekolicine talijanskih klubova, kao što su Juventus, Fiorentina, Lecce, ali svakako je najveći trag ostavio u Palermu, gdje je šest godina nosio kapetansku vrpcu.

gol expired Nijemci i Englezi pišu o velikom transferu Hrvata u Premier ligu: Hit-igrač ulazi u Top 5 transfera? divider

Tako je u 165 nastupa za Palermo zabio 74 pogotka, a ukupno je u Serie A zabio 103 pogotka u 259 utakmica.

Dres talijanske nogometne reprezentacije nosio je deset puta, a zabio je dva puta. Karijeru je okončao 2015. godine na Malti, u dresu tamošnjeg prvoligaša Birkirkare.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider