Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
već u siječnju

Nijemci i Englezi pišu o velikom transferu Hrvata u Premier ligu: Hit-igrač ulazi u Top 5 transfera?

Borna Sosa spominje se kao velika želja Stevena Gerrarda, novog trenera Aston Ville.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Steven Gerrard je pobjedom debitirao na klupi Aston Ville te tako na najljepši mogući način najavio svoju novu eru u Premier ligi. Legendarnom kapetanu i djetetu Liverpoola već predviđaju povratak u njegov klub jednom kad završi uspješna vladavina Jurgena Kloppa, no njegova je sadašnjost u Birminghamu.

Aston Villi treba novo rješenje na lijevom boku, pa su engleski mediji natuknuli kako možda razmišlja o povlačenju hrvatskog reprezentativca Borne Barišića iz Rangersa. No potom je najtiražniji njemački tabloid Bild objavio vijest o jednom drugom Hrvatu imena Borna.

Njemački list kao izvor navodi neimenovane engleske izvore, koji navodno tvrde da Gerrard ima u planu lijevog bočnog Stuttgarta i hrvatske reprezentacije, Bornu Sosu.

Ulazi u Top 5 transfera?

Spominje se i cifra od 30 milijuna eura, što bi zajedno s onim Vlašićevim transferom u West Ham bio četvrti najveći u povijesti hrvatskog nogometa. Samo su dva transfera, Matea Kovačića i onaj Modrićev u Real, bili veći.

Sosa ima tek 23 godine i ekspresno je ove godine zacementirao svoje mjesto u prvih 11 Vatrenih nakon sjajnih igara u Bundesligi, gdje je upisao čak 14 asistencija u 50 utakmica. U Stuttgartu igra kao ofenzivni bek u sustavu 3-5-2, a sličnu mu ulogu možda sprema i Zlatko Dalić sljedeće godine ako bude mijenjao sustav s trojicom u posljednjoj liniji.

Borna oduševljava svojim ubačajima, koji očito nisu promaknuli ni bogatim klubovima u najjačoj ligi svijeta. Sjetimo se samo da je još ove godine bio pod velikim pritiskom javnosti zbog želje za igranjem za Njemačku, no pokazao je zrelost kada se ispričao i izbornik Dalić je napravio najbolju moguću odluku što ga je odmah pozvao među Vatrene.

Koliko je izgledan ovaj transfer, koji se spominje već za siječanj, nije točno poznato. Ono što bi mu moglo ići u prilog je gubitak od 80 milijuna eura Stuttgarta u koronakrizi, navodi Bild.

Hrvatska pobijedila Rusiju nakon ubačaja Borne Sose

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider