Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama u posljednjem kolu

Barca na korak od ispadanja iz Lige prvaka: To se posljednji put dogodilo prije 20 godina, tada je Xavi bio na terenu

Barcelona je posljednji put ispala iz grupne faze Lige prvaka u sezoni 2000./2001.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Barcelone sinoć su propustili meč-loptu za plasman u osminu finala Lige prvaka, odigrali su samo 0:0 protiv Benfice na Camp Nouu i tako sami sebi zagorčali život.

Iako su zadržali dva boda prednosti pred Benficom, u posljednjem kolu ih čeka prava drama. Ako Portugalci pobijede kijevski Dinamo na svojem terenu, onda Xavi mora napraviti čudo u Münchenu i svladati Bayern jer samo tako mogu ostati u Ligi prvaka.

U slučaju istog broja bodova, pobjede Benfice i remija Barcelone na Allianz Areni, dalje ide portugalska momčad zbog boljeg međusobnog omjera, dok će Katalonci nastaviti svoj put u nokaut fazi Europske lige.

Podsjetimo, Portugalci su na svojem terenu razbili Barcelonu s visokih 3:0 u susretu 2. kola skupine E.

gol expired Mogli su pokvariti Xavijev debi u Ligi prvaka, ali dogodilo se ovo: "Trideset godina sam trener, ali to još nisam vidio" divider

Ne pobijedi li Barca na Allianz Areni, a Benfica uzme sva tri boda protiv ukrajinske momčadi, to bi bilo prvi put nakon točno 20 godina da Katalonci neće igrati nokaut fazu Lige prvaka.

To se posljednji put dogodilo u sezoni 2000./2001., kada je Barcelona završila na trećem mjestu u skupini s Milanom, Leeds Unitedom i Bešiktašem.

Nakon šest odigranih utakmica grupne faze Lige prvaka, Milan je bio na vrhu sa 11 bodova, Leeds United na drugom mjestu s devet bodova, dok je Barcelona ostala na trećem mjestu s bodom zaostatka za engleskom momčadi.

Iako su Leeds United razbili na svojem terenu s 4:0 te odigrali 1:1 na gostovanju, Kataloncima je presudio neočekivani poraz u Istanbulu. Bešiktaš je tada slavio s 3:0.

gol expired VIDEO Benfica propustila šokirati Barcu u posljednjim sekundama: Imao je prazna vrata pred sobom, ali je sve promašio divider

Uzvratila im je Barcelona za taj poraz u posljednjem kolu Lige prvaka na Camp Nouu, slavili su s 5:0, ali to nije bilo dovoljno za prolaz jer su Englezi uzeli veliki bod na San Siru protiv Milana.

Te sezone promijenila su se dva trenera na klupi katalonske momčadi, do polovice travnja trener je bio Lorenzo Serra Ferrer, a zamijenio ga je Carles Rexach, koji je do kraja sezone vodio momčad prepunu zvijezda.

Bili su tu Rivalo, Patrick Kluivert, Luis Enrique, Marc Overmars, Frank de Boer, Philip Cocu, Pep Guardiola, Carles Puyol, ali i sadašnji trener Xavi. Bila je to sezona za zaborav, završili su tek na četvrtom mjestu La Lige, a uoči početka sezone prodali su Luisa Figa u madridski Real.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider