Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima tu i starih znanaca

Uzme li Dinamo bod u Londonu, ide u ždrijeb s respektabilnim imenima: Najzvučnije je Barcelona

Dinamo je večeras gost West Hama u posljednjem kolu Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred nogometašima Dinama je gostovanje kod West Hama u posljednjem kolu skupine H Europske lige.

Za razliku od Čekićara, koji mogu igrati rasterećeno, Zagrepčanima je ovaj susret vrlo važan jer im treba jedan bod kako bi osigurali drugo mjesto, a ono donosi ostanak u Europskoj ligi.

Dogodi li se scenarij u kojem bi Genk na svojem terenu pobijedio Rapid Beč, a Dinamo izgubi u Londonu, onda bi Modri završili na trećem mjestu i europsku sezonu bi nastavili u Konferencijskoj ligi.

Zbog boljeg međusobnog omjera Dinamo će u slučaju osvajanja jednog boda završiti ispred Genka ako ova dva sastava završe s istim brojem bodova.

U tom slučaju momčad Željka Kopića naći će se u ždrijebu nokaut-runde play-offa, gdje će joj protivnik biti neki od klubova koji su završili na trećem mjestu u skupini Lige prvaka.

Od njih osam zasad ih je poznato sedam. To su: RB Leipzig, Porto, Borussia Dortmund, Šerif, Barcelona, Sevilla, Zenit.

Osmi klub u ždrijebu bit će poznat poslije današnje utakmice Atalanta - Villarreal. Talijanskom predstavniku treba pobjeda kako bi preskočio Španjolce, kojima je pak dovoljan i remi kako bi zadržali drugo mjesto i plasirali se u osminu finala Lige prvaka.

Nema sumnje da bi najveći spektakl bio kad bi na Maksimir stigla Barcelona, ali da bi to uopće bilo moguće, prvo Dinamo mora u skupini završiti ispred Genka...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider