Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima iskustva

Evo tko će suditi Dinamu: Grci ga dobro poznaju, a Hajduk pamti po teškom porazu u Europi

U četvrtak 7. ožujka od 21 sat igra se osmina finala Konferencijske lige između Dinama i PAOK-a.

Aliyar Aghayev (Foto: Afp)

Europska krovna nogometna organizacija (UEFA) odredila je sudačku postavu za prvu utakmicu osmine finala Konferencijske lige Dinamo - PAOK na Maksimiru i zadatak povjerila Aliyaru Aghayevu.

36-godišnji sudac iz Azerbajdžana dosad nije sudio Modrima, no zato ga u Solunu vrlo dobro poznaju - čak osam puta dijelio je pravdu na njihovim utakmicama u domaćem prvenstvu.

Za to postoji jednostavno objašnjenje, grčki Savez odlučio je da će važne utakmice suditi strani, a ne domaći suci, tako da su, između ostalog, pozvali Aghayeva u pomoć. 

Glavna loža u Maksimiru Po čemu se Dinamovi čelnici razlikuju od Mamića? Nema razlike, Barišić je oduvijek glavni divider

Od hrvatskih klubova sudio je Hajduku prije deset godina, u prvom susretu 3. pretkola kvalifikacija Europske lige protiv Šahtara kada su izgubili 4:2 u Kazahstanu.

U konačnici Splićani su slavili s 3:0 i osigurali prolaz u sljedeći krug, no nakon prve utakmice još se pamti press-konferencija Igora Tudora, koji se žestoko obrušio na glasne kritike i najavio da će Bijeli proći dalje.

Glavni je sudac utakmice Aghayev, pomagat će mu sunarodnjaci Zeynal Zeynalov i Akif Amirali, dok će u VAR sobi biti Sascha Stegemann i Pascal Müller iz Njemačke.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider