Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talijani otkrili

Otkriven pravi razlog zašto je UEFA potjerala suca koji je sudio Hrvatska - Italija: Nije nadoknada od osam minuta nego...

Danny Makkelie više neće suditi na Europskom nogometnom prvenstvu.

Danny Makkelie (Foto: Afp)

Jedan od šestorice glavnih sudaca kojima se UEFA zahvalila na suradnji i poslala ih kući s Europskog prvenstva bio je i Danny Makkelie.

Nizozemski arbitar navukao je na sebe bijes mnogih navijača hrvatske nogometne reprezentacije, ponajprije zbog činjenice da je utakmicu Hrvatska - Italija produžio za osam minuta.

To ipak nije bio glavni razlog zbog kojeg je krovna europska nogometna organizacija odlučila maknuti Makkelieja iz daljnje konkurencije za dijeljenje pravde na Europskom prvenstvu.

Kako javlja Corriere dello Sport, radi se o jedanaestercu dosuđenom za Vatrene. Naime, šef UEFA-inih sudaca, Talijan Roberto Rosetti, smatra da sama činjenica što Makkelie nije odmah pokazao na bijelu točku predstavlja veliku njegovu pogrešku, naročito ako se uzme u obzir da je bio jako dobro postavljen.

"Da se razumijemo, to je bila savršena intervencija VAR-a, ali mi više volimo da suci samostalno donose odluke, posebice ako su u odličnoj poziciji za vidjeti spornu situaciju", pojasnio je Rosetti za talijanske medije.

Slavlje Austrijanaca Jako loše vijesti za hit Europskog prvenstva: Četvorica braniča propustila trening, a vrijeme im curi divider

Euro 2024 EURO 2024: RASPORED nokaut faze i rezultati svih utakmica prvenstva divider

Hrvatski navijači u Leipzigu UEFA žestoko kaznila Hrvatsku: Kao da ispadanje nije bilo dosta, ''čestitka'' stigla na adresu HNS-a divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider