Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekordni peti naslov

Španjolska U-21 prvak Europe, sjajan lob dinamovca Olma

U finalu europskog nogometnog U-21 prvenstva reprezentacija Španjolske je u Udinama pobijedila Njemačku sa 2-1 uzvrativši joj tako za poraz u finalu posljednjeg EP-a igranog 2017. u Poljskoj.

Slavlje Španjolske (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U susretu igranom prije dvije godine u Krakovu Nijemci su pobijedili 1-0, a ovoga puta je ''mlada furija'' u Udinama slavila s 2-1.

Španjolska je povela u osmoj minuti sjajnim pogotkom Fabiana Ruiza s 20-tak metara, a na 2-0 je povisio igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo. Ruiz je pucao sa 18 metara, njemački vratar Alexander Nubel je kratko odbio loptu, a Olmo odbijanac pospremio u mrežu postigavši svoj treći gol na prvenstvu.

Njemačka je u 88. minuti vratila nadu smanjivši na 1-2 lijepim pogotkom Nadiema Amirija s više od 20 metara, no za više od toga nije bilo vremena.

Zanimljivo, Španjolska je otvorila prvenstvo porazom od Italije (1-3), a potom nanizala četiri pobjede (Belgija 2-1, Poljska 5-0, Francuska 4-1, Njemačka 2-0) uz razliku pogodaka 13-2.

Dani Olmo, Pablo Fornals i Fabian Ruiz (Foto: AFP) Španjolska razbila Francusku, Olmo zabio: Mlada La Roja u finalu protiv Njemačke divider

Za mlade španjolske nogometaš to je rekordni peti naslov prvaka nakon što su bili najbolji 1984., 1998., 2011. i 2013. godine, a pet naslov još jedino ima Italija.

Njemačka i Španjolska su već ulaskom u polufinale osigurale plasman na olimpijske igre koje će se iduće godine održati u Tokiju, a na OI će putovati i preostala dva polufinalista Rumunjska i Francuska.

Na EP-u u Italiji i San Marinu nastupila je i mlada hrvatska reprezentacija koja je u skupini C zauzela posljednje, četvrto mjesto s jednim bodom. Momčad, koju je vodio Nenad Gračan, je izgubila od Rumunjske (1-4) i Francuske (0-1), te odigrala 3-3 protiv Engleske.

Bio je to treći hrvatski nastup na europskim U-21 prvenstvima, a u dosadašnjih devet odigranih utakmica nemamo niti jednu pobjedu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider