Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
projekt restart

Radikalna ideja: Englezi razmatraju skraćivanje utakmica

Englezi razmišljaju o modifikaciji pravila kako bi pomogli igračima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Englezi su odlučni u namjeri da nastave sezonu Premierlige, a plan pod nazivom ''Projekt restart'' konstantno se dorađuje kako bi se prvenstvo odigralo do kraja.

Vrte se razne ideje kako bi se nogomet mogao nastaviti poput, primjerice, igranja u zatvorenim kampovima. Pitanje je i kakva će biti forma igrača nakon pauze i hoće li jak ritam uzrokovati porast broja ozljeda, zbog čega čelnici engleskog nogometa razmatraju modifikacije pravila.

"Neke ideje su veći broj zamjena, neutralni stadioni i da utakmice ne traju 90 minuta", rekao je BBC-u čelnik Udruge profesionalnih nogometaša Gordon Taylor.

gol expired Mavrović se prisjetio čuvenog meča i priznao: "Da sam jeo meso, dobio bih Lennoxa Lewisa" divider

"Samom činjenicom da ste u profesionalnom sportu morate biti vrlo otporni. Morate imate mogućnost povratka jer će te doživjet više teških nego dobrih trenutaka, volim misliti da su takvi naši članovi", dodao je.

"Sve ovo ostaje u procesu, moramo čekati i vidjeti je li povratak ostvariv. Ako ne pokušamo, neće biti", zaključio je.

Englezi se nadaju da bi sezonu mogli nastaviti u lipnji u završiti u srpnju. Do kraja Premierlige ostalo je još devet kola.

Određene lige već su najavile povratak – Mađari, Portugalci i Poljaci imaju točne datume, a njihov put uskoro bi mogli slijediti Nijemci, ali i Hrvati.

gol expired Bizaran pokušaj prevare u Njemačkoj: Bivši nogometaš Schalkea pronađen živ četiri godine nakon "smrti" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider