Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
živ, zdrav, radno sposoban

Bizaran pokušaj prevare u Njemačkoj: Bivši nogometaš Schalkea pronađen živ četiri godine nakon "smrti"

Službeno je poginuo u prometnoj nesreći, ali njemački mediji javljaju da je pronađen živ i zdrav.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hiannick Kamba nije ime koje odzvanja među nogometnim fanovima, ali ovaj kongoanski desni bek imao je obećavajuću juniorsku karijeru u Schalkeu, gdje je igrao i s kasnijom superzvijezdom Manuelom Neuerom.

Ipak, do prve momčadi nije dospio, a karijeru je proveo po njemačkim niželigašima. Sve do tragičnog događaja prije četiri godine, kada je iz Konga stigla vijest da je Kamba poginuo u prometnoj nesreći.

Međutim, čini se da je Kamba ipak – živ. Kako javlja njemački Bild, Kamba je pronađen živ i zdrav u Njemačkoj na poslu kemijskog tehničara, kojeg se prihvatio još potkraj nogometne karijere.

Njegovu bivšu suprugu sada čeka istraga zbog prevare jer je na njen račun sjela šesteroznamenkasta cifra od Kambina životnog osiguranja. Kamba će i sam biti svjedok, a tvrdi da nije znao ništa o postupcima svoje ''udovice''.

Kamba je tvrdi da su mu tijekom izleta u unutrašnjost Konga, prije četiri godine kada je navodno poginuo, osobe s kojima je putovao ukrale dokumente, novac i mobitel. Dopuštenje za povratak u Njemačku ishodio je prije dvije godine.

Kambina obitelj stigla je u Njemačku bježeći od rata. Deportirali su ih 2005., ali Kamba je dobio dozvolu za ostanak zbog ugovora sa Schalkeom, u čijoj drugoj momčadi je počeo seniorsku karijeru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider