Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čekićari očekivali više

Engleze razbjesnila skupo plaćena zvijezda, Moyes poručio: "Znam kako je Dinamo prošao u derbiju s Hajdukom"

Engleski mediji nisu oduševljeni igrom West Hama protiv Dinama, a posebice su ljutiti na Andrija Jarmolenka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je sinoć pobijedio West Ham 1:0 u Londonu u posljednjem kolu Europske lige.

Ne može se reći da je ta pobjeda posebno odjeknula u Engleskoj jer West Ham je već osigurao prvo mjesto u skupini i utakmica mu rezultatski nije bila posebno važna, no ipak je mnoge pomalo iznenadila. West Ham je trenutačno četvrti u Premierligi, dok je Dinamo četvrti u Prvoj HNL.

Na pitanje je li ga Dinamo iznenadio, David Moyes je nakon utakmice odgovorio:

"Zapravo mislim da se Dinamo podigao na našem stadionu jer znam kako su prošli u derbiju za vikend. Dobro su počeli, no kako je utakmica odmicala, mi smo podizali tempo i imali smo neke šanse, možda nedovoljno da preokrenemo, ali bilo je prilika. Mislim da smo najbolje šanse za izjednačenje imali u drugom poluvremenu. Nismo uspjeli", kazao je menadžer West Hama.

gol expired Je li slučajno što je Dinamo bez Petkovića slavio u Londonu? Modri jednostavniji i brži, Oršiću i posebno Ivanušecu više prostora divider

Moyes je na travnjak poslao promiješanu momčad s petoricom mladih igrača u prvoj postavi, koji su dobili šansu upisati nastup u seniorskoj konkurenciji sada i tko zna kada sljedeći put.

Škot nije dramatizirao zbog poraza. West Ham je i prije utakmice s Dinamom osigurao prvo mjesto u skupini, pa je Moyes odlučio odmoriti neke bitne igrače i dati šansu mladićima iz klupske akademije. Ipak, nije mu sjela igra jednog od iskusnijih igrača koje je poslao na travnjak.

Moyes je prvo ocijenio izvedbu petorice mladića.

"Ništa im nisam poklonio, sami su se izborili za nastup u ovoj utakmici. Harrison Ashby, Aji Alese, Jamal Baptiste, Emmanuel Longelo i Sonny Perkins napustili su teren uzdignute glave. Naravno da su se ponekad mučili s donošenjem odluka, ali to se može predvidjeti kada u momčadi imate toliko mladih igrača. Mislimo da su svi odigrali jako dobro."

Isto se ne može reći za mnoge starije igrače koje je Moyes odabrao u svoju početnu postavu. Engleski mediji ističu da neki od seniora nisu pokazali da zaslužuju mjesto u udarnoj postavi, a jedan je posebno razočarao.

gol expired Je li slučajno što je Dinamo bez Petkovića slavio u Londonu? Modri jednostavniji i brži, Oršiću i posebno Ivanušecu više prostora divider

Englezi pišu da Andrij Jarmolenko izgleda kao čovjek koji pošto-poto želi napustiti londonski stadion u zimskom prijelaznom roku.

Engleski novinari spočitavaju 32-godišnjem Ukrajincu da je nepovratno osuđen na kvalitetnije korištenje samo jedne noge te da je potpuno lišen svake vrste mobilnosti, tempa ili dinamike.

"Sigurno će otići iz West Hama sljedećeg mjeseca. Sinoć je bilo jasno da nema što za ponuditi", piše Hammers News, portal posvećen samo Čekićarima.

Moyes je prilično otvoreno kritizirao Ukrajinca kada je upitan da prokomentira igru iskusnijih igrača West Hama.

"Jarmolenko je trebao biti agresivniji, više napadati vrata suparnika. Ali to je utakmica u kojoj smo znali da će biti teško povezati konce igre. Kad daješ mladima malo slobode, onda očekuješ više od seniora, ali ni seniorima nije bilo lako. Jarmolenko je trebao bolje reagirati u nekim situacijama", kazao je menadžer West Hama.

Autor teksta na Hammers Newsu zaključuje:

"Sinoć je stvarno bio siromašan. Bivši napadač Borussije Dortmund ne nudi nam apsolutno ništa u posljednjoj trećini ili u obrani.

Moyes voli da njegovi igrači dobrano oznoje dres. Zapravo, on to zahtijeva. Bilo je vidljivo da Ukrajinac to nije napravio. Ne bi bilo iznenađenje kada bi u siječnju napustio West Ham. Bit će šokantno ako dobijemo bilo kakvu odštetu za Jarmolenka. Zna se da ima ogromnu plaću, tko će uz to dati još odštetu", pita se autor.

Može li Dinamo izbaciti sudionika Lige prvaka u nokaut fazi EL?

Ukupno glasova:

Jarmolenko je došao u West Ham iz Dortmunda u ljeto 2018. za odštetu od 20 milijuna eura. Spekulira se da ima plaću od 5,2 milijuna funti godišnje. Nije loše, posebice za igre koje pruža.

Na London Footballu, portalu posvećenom najvećim londonskim klubovima, Jarmolenko je ocijenjen najlošijom ocjenom među igračima West Hama. Ukrajinac je dobio katastrofalnu trojku.

Nije puno bolje prošao ni hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić, koji nije tako oštro kritiziran, ali prema ocjeni se može zaključiti da Englezi nisu zadovoljni. Vlašić je dobio mršavu peticu, drugu najlošiju ocjenu u momčadi West Hama.

"Pokazao je bljeskove kreativne igre u kombinaciji s izvrsnim dodirom s vremena na vrijeme, ali nije posebno utjecao na igru i ostavio poseban dojam", ističe London Football.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider