Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema zime na otoku

Englezi posegnuli duboko u džep i srušili rekord: Nitko im nije ni do koljena

Ovakva se zima ne pamti u Engleskoj, a ne bi nas čudilo da rekord padne već za godinu dana.

Virgil Van Dijk (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

Engleski su prvoligaši potrošili rekordnih 492,5 milijuna eura u siječanjskom prijelaznom roku. To je gotovo dvostruko više od dosadašnjeg rekorda iz 2011. godine (234 milijuna eura) i deset puta više nego što su potrošili klubovi u talijanskoj Seriji A, objavila je u četvrtak revizorska tvrtka Deloitte.

Engleski su nogometni klubovi samo zadnjeg dana prijelaznog roka izdvojili rekordnih 171 milijun eura, od čega najviše Arsenal za dolazak Pierrea-Emericka Aubameyanga iz Dortmunda (63 milijuna eura).

Najviše su u Engleskoj trošili klubovi "velike šestorke" - Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Tottenham Hotspur i Arsenal - ukupno 303 milijuna, što je 62 posto ukupno potrošenog novca.

Rekordne transfere ostvarili su Liverpool, koji je platio 85 milijuna eura Southamptonu za Virgila van Dijka, i Manchester City, koji je platio 65 milijuna za dolazak Aymerica Laportea iz Atletic Bilbaa.

Za razliku od engleskih klubova, talijanski klubovi nisu realizirali ni jedan zvučniji transfer i potrošili su samo 50 milijuna eura na pojačanja. U Španjolskoj su klubovi potrošili 271 milijun eura na dovođenje novih igrača, a najviše je potrošila Barcelona koja je za 160 milijuna dovela Brazilca Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider