Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teror Građana

Uvjerljiva pobjeda Man Cityja: Na pragu su velikog ostvarenja, izjednačili rekorde engleskog nogometa

Građani možda nisu prvaci ove sezone, ali svejedno pišu povijest.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Cityja s uvjerljivih su 4:0 (2:0) svladali domaći Watford u utakmici 37. kola engleske Premier lige koja je odigrana u utorak.

Dvostruki strijelac za Guardiolinu momčad bio je Raheem Sterling (31, 40), a po jedan pogodak postigli su Foden (63) i Laporte (66). Došli su do brojke od 97 golova, 20 više od prvaka Liverpoola, a u posljednjem kolu protiv već eliminiranog Norwicha mogu doći do stotke.

Kevin de Bruyne imao je jednu asistenciju i sada mu samo jedna fali do izjednačavanja rekorda Premierlige koji drži Thierry Henry.

  Stipe Sladoljev- Zid prvaka UFC-a Pogledajte odakle sve stižu UFC prvaci: Hrvat brani čast Amerikanaca, izgubili su dominaciju divider

Za Manchester City je utakmica rezultatski bila nevažna, jer su već odavno osigurali drugo mjesto, a izgubili borbu za naslov prvaka od Liverpoola, dok je Watford eventualnim bodom ili pobjedom mogao osnažiti svoje izglede za ostanak u Premier ligi.

Međutim, to se nije dogodilo, a Manchester City usput je izjednačio i neke rekorde. U dvije ovosezonske utakmice Watford su pobijedili s ukupno 12:0 - upravo Hornetsi u prvom susretu bili su žrtve jedne od najuvjerljivih pobjeda u povijesti Premierlige (8:0)

Manchester City tako je ovom pobjedom 4:0 izjednačio rekord za najveću gol razliku u susretu dvaju protivnika u povijesti elitnog ranga engleskog nogometa. Dosad je jedini rekorder bio Arsenal s ukupnih 12:0 protiv Grimsbyja 1947./1948.

Niko Kovač Kako je biti hrvatski trener u Europi? ''Jaki smo karakteri, tako smo odgojeni. Kao stranci moramo biti bolji'' divider

Osim toga, izjednačili su i rekord Premierlige za najviše golova postignutih jednom protivniku u sezonu - 12 golova još su utrpali Blackburn Nottingham Forestu 1995./96. i Tottenham Wiganu 2009./10.

Watford je s 34 boda ostao na 17. mjestu, posljednjem koje donosi ostanak u elitnom razredu, ali Aston Villa i Bournemouth, koji su u zoni ispadanja, imaju samo tri boda manje.

Aston Villa od 21.15 sati protiv Arsenala traži pobjedu koja bi ju ostavila u utrci za ostanak u Premier ligi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider