Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vjerovali ili ne

Monstruozni Manchester City zabio osam golova: Pet sprašili u prvih 18 minuta!

Cityjeva pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, jer su igrači Manchesterra još tri puta gađali okvir suparničkog gola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni engleski prvak i idući suparnik Dinama u Ligi prvaka, Manchester City na impresivan se način obračunao s Watfordom u susretu šestog kola engleskog prvenstva pobijedivši sa čak 8:0.

Građani su već u prvih 18 minuta zabili pet golova što je rekord u povijesti Premierlige. U nastavku susreta momčad Pepa Guardiole je smanjila gas, te do kraja zabila još tri gola. Cityjeva pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, jer su igrači Manchesterra još tri puta gađali okvir suparničkog gola.

Zanimljivo, Watford je dobio porciju i u njihovom zadnjem međusobnom susretu. No, tada je bilo 'samo' 6:0.

Tik do Unitedova rekorda

City je ovim rezultatom ostao na korak do rekordne pobjede u povijesti elitnog razreda engleskog nogometa koju drži gradski suparnik United koji je 1995. pobijedio Ipswich Town sa 9:0.

Domaćin je poveo već nakon 52 sekunde, a strijelac je bio David Silva. Sergio Aguero je u 7. minuti realizirao kazneni udarac za 2:0 postigavši stoti pogodak u Premierligi na stadionu Etihad. Samo su dva igrača u povijesti engleskog prvenstva zabila više na jednom stadionu. Wayne Rooney je u dresu Manchester United na Old Traffordu zabio 101 ligaški pogodak, dok je Thierry Henry na Highburyju zabio 114 pogodaka u dresu Arsenala.

Watfordove muke nastavile su se u 12. minuti kada je Riyad Mahrez iz slobodnog udarca povisio na 3:0, dvije minute kasnije zabio je i Bernardo Silva, a za 5:0 u 18. minuti strijelac je bio Nicolas Otamendi.

Do kraja poluvremena mreže su mirovale, a domaćin se ponovo probudio na otvaranju nastavka. Bernardo Silva je u 48. povećao na 6:0, a u 60. minuti zabio je i svoj treći gol na utakmici.

U ranije odigranom susretu Leicester City je pobijedio Tottenham sa 2:1 nakon što su gosti vodili sa 1:0 na poluvremenu.

Leicester - Tottenham (Foto: AFP) Spursi poveli sjajnim golom Kanea, Leicester okrenuo uz pomoć VAR-a: Sporna odluka podigla prašinu divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider