Nogometna sezona u Engleskoj neće se nastaviti prije 30. travnja, a može biti produžena na neodređeno vrijeme zbog pandemije koronavirusa, objavio je Engleski nogometni savez (FA) nakon video-sastanka s predstavnicima Premierlige i ostalih nogometnih liga u četvrtak.

Prema pravilima FA-a sezona u Engleskoj mora završiti do 1. lipnja, no zbog izvanredne situacije odlučeno je kako za ovu sezonu to pravilo ne vrijedi.

"Najvažnije zdravlje igrača, navijača i klupskog osoblja te ćemo nastaviti slijediti naputke Vlade kako bismo pratili situaciju i imali na raspolaganju sve moguće opcije kako bismo nastavili sezonu kada uvjeti to dopuste", objavio je FA.

Podsjetimo, u dogovoru s UEFA-om, koja je odgodila održavanje Europskog prvenstva za iduće ljeto, europske lige pristale su na krajnji rok odigravanja domaćih prvenstava do 30. lipnja, što bi moglo biti jako teško izvedivo s novom odgodom nastavka natjecanja. 

To bi značilo da u svibnju i lipnju Premierliga i Championship moraju odraditi po devet kola, plus doigravanje u drugom razredu engleskog nogometa, koje će odlučiti o trećem putniku u najviši rang.

u Championshipu WBA Slavena Bilića vodi veliku borbu za plasman u Premierligu. Trenutno je drugi sa šest bodova više od Fulhama i jednim manje od vodećeg Leedsa. Prva dva sastava direktno idu u najviši rang.