Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na potezu je vlada

Kinezi su se taman počeli oporavljati, a onda im se dogodilo neugodno iznenađenje

Igrač Meizhou Hakke prvi je nogometaš u Kini kod kojega je otkriveno prisustvo virusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako je posljednjih dana epidemija koronavirusa u Kini stavljena pod kontrolu te se život polako počeo vraćati u normalu, pojavile su se glasine kako bi i tamošnje nogometno prvenstvo, prekinuto početkom veljače, uskoro moglo konačno započeti. Međutim, u srijedu je objavljeno kako je zaražen igrač drugoligaša Meizhou Hakke, pa je nastavak prvenstva ponovno doveden u pitanje.

Igrač Meizhou Hakke prvi je nogometaš u Kini kod kojega je otkriveno prisustvo virusa.

Iako zaraženi igrač nije imenovan, kineski mediji navode kako je riječ o brazilskom igraču Doriju, koji se vratio s trening-kampa u Tajlandu.

Nakon izbijanja epidemije u Kini većina klubova napustila je zemlju te održavala trening-kampove u Europi i na Bliskom istoku, no kako se zaraza proširila svijetom, svi su igrači po povratku u Kinu morali u 14-dnevnu karantenu.

Kao mogući datumi za nastavak kineskog prvenstva spominjali su se sredina travnja ili početak svibnja, no konačno dopuštenje morat će dati tamošnja vlada. Kako zaraženi igrač nije obolio lokalnom transmisijom, i dalje postoji nada da će se prvenstvo uskoro nastaviti.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider